PROTEST. Sute de mineri s-au blocat în trei exploatări din Valea Jiului

Data publicării:
mineri martie 2012 -mfax

Protestele iau amploare în minele din Valea Jiului. Sute de mineri s-au blocat în subteran, astăzi, în trei mine din Valea Jiului care urmează să fie închise.

ACTUALIZARE 18.00. Numărul minerilor care protestează în subteran a ajuns la 800.

Dacă acum câteva ore, la începutul protestului, erau doar 200 de mineri blocaţi în subteran, li s-au adăugat colegi din schimbul trei.


Este vorba de exploatările de la Petrila, Paroșeni și Uricani. Acestea sunt neviabile.

Nu este pentru prima dată când minerii aleg această formă de protest. Acum câteva luni, mai mulți mineri s-au blocat în subteran după ce au fost trimiși în concediu fără plată.

Membrii unei comisii a Companiei Naționale a Huilei au coborât în subteran pentru a vorbi cu minerii, însă în urma discuțiilor nu s-a ajuns, deocamdată, la niciun rezultat.  

Protestatarii spun că nu renunță la acțiunea lor până când oficialii din Ministerul Economiei nu vor semna acte privind vânzarea de cărbune, o decizie ce ar permite continuarea activității minelor.

Minerii „au amenințat că, dacă nu vor primi o garanție în scris, să vadă negru pe alb că ni se va prelua cărbunele, vor rămâne în subteran” până când se va întâmpla acest lucru, a declarat, la Digi24, liderul sindical Laszlo Domokos.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri