Protestatar la 100 de ani

Data publicării:
mihai sora protest universitate 22 ian fb

Mihai Şora a postat pe pagina sa de Facebook imagini filmate la protestul de duminică seară, din Bucureşti. Protest la care a participat şi filosoful care a împlinit 100 de ani anul trecut, pe 7 noiembrie. „Nu poţi să faci legi pentru tine, pentru a-ţi salva propriile interese”, este mesajul lui Mihai Şora de la protestul la care au participat alţi peste 28.000 de oameni.

mihai sora protest universitate 22 ian fb

„Democrația este autoguvernare prin intermediul unor delegați aleși, care reprezintă interesele societății și care stau sub supravegherea societății. Nu poți să faci legi pentru tine, pentru a-ți salva propriile interese! Trăim în Cetate, în aceeași Cetate în care trăiesc și cei care ne guvernează. Și care ne guvernează pentru că i-am ales NOI ca să ne guverneze, în limitele mandatului pe care NOI li l-am acordat. Nu sunt propulsați acolo pe un post în care pot să decidă de capul lor. Sunt limitele între care pot să fie luate deciziile. Nu sub, nu deasupra: în i n t e r i o r u l acestor limite!

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Eu, personal, n-am votat cu cei care sunt la Putere. Mi-am utilizat dreptul și libertatea mea de a vota așa cum am considerat eu de cuviință. Dar asta nu înseamnă că urmează să fiu exclus de la drepturile cetățenești”, şi-a argumentat filosoful prezenţa în stradă, alături de cei care au protestat împotriva intenţiei partidelor de la putere de a reglementa graţierea pentru fapte cu pedepse mai mici de 5 ani de închisoare şi de a schimba prevederile legale pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri