Sari la conținut

Protestatarul care și-a mutat „biroul” în Piața Victoriei, somat să plece

Joi dimineața, ultramaratonistul Andrei Roşu și-a mutat din nou „biroul” în Piața Victoriei pentru a putea să şi lucreze, dar să şi protesteze la adresa guvernului. Însă, în această dimineața, protestatarul a fost somat de polițiști să părăsească piața până când zona va fi îngrădită.

facebook

Foto: Facebook

„Ziua 16 de protest. Suntem în Piața Victoriei, poliția vrea să ne ia de aici, spune că nu avem voie să protestăm, în schimb cei de vis-a-vis au voie să fure. Ni s-a spus că până nu îngrădește poliția acest loc, nu avem voie,” relatează Andrei Roșu într-o postare video de pe contul de Facebook.

Nouă așa ni s-a zis. Până nu se îngrădește de la jandarmi... Poate să vină unul cu viteză și să vă ia de aici...” explică un polițist surprins de Andrei Roșu în imaginile postate pe rețeaua de socializare.

Miercuri seara, cabinetul Grindeanu a fost contestat de aproximativ 800 de oameni, printre care şi străini, veniţi în România, special pentru manifestaţii. Şi la Cluj-Napoca a fost un miting anti-Executiv, cu sute de participanţi. Nici susţinătorii Guvernului n-au renunţat să iasă în stradă. Au fost în jur de 80 de oameni la Cotroceni, care au cerut demisia preşedintelui.