Protestul de la Oltchim s-a încheiat. Muncitorii vor manifesta şi joi, alături de colegii de la Arpechim Piteşti

Data publicării:
oltchim3-57162

ACTUALIZARE ORA 12:00Muncitorii au declanşat protestul început în jurul orei 9:00. Mişcarea a început în faţa pavilionului administrativ, apoi salariaţii au blocat Drumul Naţional 64.

Protestul a fost organizat în contextul în care administratorii provizorii ai combinatului au primit un comunicat în care li se solicita să ia toate măsurile necesare pentru a se încadra într-un buget de cheltuieli de 2 milioane de lei.

Ca urmare, miercuri ar fi urmat să fie prezentate listele cu persoanele care urmează a fi disponibilizate şi cu cei care vor intra în şomaj tehnic.

Salariaţii combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea nu şi-au primit salariile pe luna februarie şi alte drepturi restante aferente lunilor decembrie şi ianuarie.Angajaţii au anunţat că vor protesta şi joi, când li se vor alătura şi cei de la Arpechim Piteşti. Peste nouă autocare sunt aşteptate să sosească aşadar joi de la Piteşti în faţa combinatului de la Râmnicu Vâlcea, informează corespondentul Digi24.

ACTUALIZARE ORA 11:00 Salariaţii au discutat cu corespondenţii Digi24 şi au declarat că se tem că vor fi disponibilizaţi fără să primească salarii compensatorii. Ei cer repornirea combinatului la capacitatea de 65%, aşa cum s-a stabilit la negocierile purtate vara trecută.

La ora 11, pe DN 64 mai rămăseseră doar 300 de protestatari, întrucât 200 dintre ei au plecat pentru a bloca şi DN 67, care leagă Râmnicu Vâlcea de Târgu Jiu.

Directorul general interimar de la Oltchim Râmnicu Vâlcea ar trebui să prezinte miercuri lista persoanelor care vor fi disponibilizate.

La ora 10:00, şoferii de autoturisme, tiruri şi autobuze care circulau dinspre şi către oraş erau nemulţumiţi că sunt împiedicaţi să îşi continue drumul şi încercau să găsească rute ocolitoare. La faţa locului soseau şi forţele de ordine, care au încercat să liniştească spiritele.

Tot miercuri, la Piteşti, au protestat şi angajaţii Combinatului Arpechim. Şi ei au încercat să blocheze un drum, însă în urma negocierilor cu jandarmii, au renunţat. Arpechim este rafinăria care a aparţinut companiei Petrom, dar o parte din instalaţii aparţin combinatului Oltchim. La Arpechim mai lucrează în prezent aproximativ 500 de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri