Protopopul Sătmarului, Ioan Socolan, audiat la DNA

Data publicării:
protopopul-ioan-socolan

Povestea a început atunci când în presă au apărut înregistrări în care Mircea Govor îi amenința pe membrii de partid, primarii și șefii de instituții cu suspendarea finanțării și chiar excluderea din partid dacă nu aduc voturi pentru Victor Ponta.

Am vorbit cu Preasfinţitul (n.r. Episcopul Maramureşului, Iustin Sigheţeanul), am vorbit cu toţi popii. Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. (...) Şi i-am spus la Preasfinţit, trimiţi în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS şi-n localitatea la care n-o spus "Să votezi cu Ponta" să nu-l văd. Preasfinţitul o fost de partea noastră total”, a spus Mircea Govor, preşedintele PSD Satu Mare, potrivit unor înregistrări obținute de Gândul.

Dovadă, episcopul Maramureşului a propovăduit cuvântul alegerilor sâmbăta trecută, la Corund, unde sfinţea şantierul de reparaţii al unei biserici din zonă.

„Sunt două tabere. Unii vor spune votaţi-l pe al nostru, ceilalţi vor spune votaţi-l pe al nostru. Noi vă spunem votaţi-l pe al nostru. Să fie creştin, să fie ortodox, să se închine, să facă Sfânta Cruce”, a spus episcopul.

Nu a fost singurul moment în care cele sfinte s-au amestecat în campanie. „Este în jurul nostru şi vicepreşedintele Mircea Govor, care şi el este ortodox. Şi el este împreună cu noi. Şi ne îndeamnă şi el pe noi să fim uniţi şi să votăm. Să votăm cu cei care sunt ortodocşi, cu Victor Ponta!”, a fost mesajul părintelui duhovnic Sebastian, de la mănăstirea Țeghea, din Satu Mare.

Și la Moftinu Mic, imediat după predică, părintele Sebastian le-a indicat enoriaşilor cu cine să voteze. Preotul pare că s-a conformat mesajului venit de la preşedintele filialei PSD Satu Mare, care a făcut o întrunire cu mai marii judeţului şi le-a spus ce să facă în duminica alegerilor.


Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române au reacționat prompt. Aceșitia au declarat că preoţii nu trebuie să se implice în campaniile electorale, cu atât mai puţin să îndemne enoriaşii cu cine să voteze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri