PSD propune salarii cu 10% mai mari pentru bugetari

Data publicării:
captura noua bani 300 de lei

Amendamentul a fost propus de un deputat al PSD, Adrian Solomon, care face parte din Comisia de muncă. El a fost susținut și de celelalte partide de la putere. Liberalii au fost singurii care s-au abținut de la vot pentru că, susțin ei, parlamentarii trebuie să fie foarte atenți, în această perioadă, la cerințele străzii.

Amendamentul a trecut de comisiile de specialitate ale Parlamentului și își urmează cursul firesc: ar trebui ca mâine să intre pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților și, dacă trece de vot, va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Majorarea de 10% a salariilor tuturor bugetarilor ar trebui să intre în vigoare de la 1 decembrie.

Un secretar de stat din Ministerul de Finanțe a spus astăzi că, dacă acest amendament va trece, deficitul bugetar va ajunge la cinci miliarde doar din cauza acestei propuneri.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Alianța Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, „în Comisia de Muncă din cadrul Camerei Deputaților a fost aprobată creșterea salarială de 10% în sectorul bugetar care se va aplica numai salariaților care nu au beneficiat de nicio majorare salarială pe parcursul anului 2015, respectiv: administrația publică centrală și locală, siguranța națională, jandarmerie, poliție, inspectorate pentru situații de urgență și unitățile de cultură și teatru”.

„Nu este firesc ca, acum, PSD-ul, înainte să plece de tot la de guvernare, să pârjolească România, să aibă această abordare total nesinceră şi să spună: dăm creşteri salariale cu 10% tuturor bugetarilor şi, lasă, că de la anul o să acoperiţi această creşetere salarială cu noi taxe şi impozite, cu banii de la investiţii sau din alte zone. De aceea, şi mâine la votul în plen, când va intra pe ordinea de zi, vom solicita reîntoarcerea la comisie şi discutarea pe cifre reale”, a spus Cristina Pocora, vicepreședinte al Comisiei pentru muncă din camera Deputaților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri