Video Exclusiv Psihiatrul bărbatului care și-a ucis rudele dezvăluie că îl vedea de 3-4 ori pe an: De obicei tatăl venea să îi ia tratamentul

Data actualizării: Data publicării:
criminalul din bascov in duba politiei
Bărbatul care și-a ucis cu brutalitate cinci rude - părinții, sora, fratele și nepoata de cinci ani – a recunoscut faptele FOTO: Digi24

Medicul psihiatru care l-a tratat pe bărbatul din Bascov care și-a ucis cinci rude a declarat, în exclusivitate pentru Digi24, că familia era protectivă cu el și că cel care venea să îi ia tratamentul era tatăl.

Doctorul Eugen Smeureanu spune că familia era protectivă și nu voia să îl expună pe bărbatul care fusese diagnosticat cu afecțiuni psihice. 

Eugen Smeureanu a declarat pentru Digi24 că bărbatul era pacientul lui din 2014.

"De obicei venea tatăl dânsului să-i ia tratamentul și dânsul venea de 2-3-4 ori pe an.

Familia era destul de protectivă, probabil nu voia să-l expună foarte mult. Era mai puțin comunicativ, familia niciodată nu mi-a relatat niciun fel de tulburare de comportament mai ieșită din comun ale pacientului. De obicei, era izolat, închis în sine", a spus medicul.

Întrebat dacă bărbatul mai avusese vreo problemă în trecut, medicul a răspuns: "Dimpotrivă, au mers pe tratamentul schimbat, dar neurolepticul a rămas același".

De asemenea, întrebat dacă este în regulă ca să vină altcineva din familie după tratament, medicul a răspuns: "Tratamentul trebuia luat într-un fel sau altul. Dacă nu vine pacientul, vine cineva din familie."

Psihiatrul a menționat că pacientul își făcuse "un ritual ca seară de seară să își ia pastilele". "Ce s-a putut întâmpla ... mi-e greu să fac speculații", a adăugat el.

"Se arăta mulțumit de faptul că familia era alături de el în permanență. Nimic. Nu știu cât a simulat, cât era de sincer. Privind retrospectiv, lucrurile pot căpăta și alte valențe", a afirmat medicul.

Întrebat cum își explică faptul că un pacient aflat sub tratament poate avea astfel de reacții de o violență extremă, medicul a răspuns: "Eu nu-mi pot explica. Fie printr-o acutizare a stării lui ca un fel de lapsus homicidar, faptul că a avut halucinații imperative. Ultima dată am vorbit eu cu tatăl dânsului pe 14 iulie. Nu mi-a zis nimic. Nu a fost alarmat sau alertat de nimic".

Medicul a spus că ultima dată l-a văzut pe pacientul lui în mai anul acesta și că nu i s-a părut că ar avea o schimbare de comportament: "Probabil că a avut o capacitate foarte mare de disimulare. Ei sunt specialiști în asta".

Bărbatul care și-a ucis cu brutalitate cinci rude - părinții, sora, fratele și nepoata de cinci ani – a recunoscut fapta și va fi supus unui examen psihiatric. Procurorii vor stabili astfel dacă avea sau nu discernământ. Victimele au fost omorâte cu pietre de diferite dimensiuni și alte obiecte tăietoare și au fost găsite în camere, în locuri diferite, cu excepţia mamei şi a fetiţei, a declarat un medic legist. "E ceva inimaginabil, greu de crezut, șocant", a spus legistul.

Dan Antonescu, expert criminolog, a explicat la Digi24 că situații precum crima de la Bascov apar atunci când autorii sunt luați acasă din spital, "pe semnătură", de către rude, iar după un timp nu își mai iau tratamentul. Odată scăpat de sub supraveghere, revin vicii înfrânate, precum alcoolul, drogurile, etc, a spus criminologul.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri