Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei: La Arena Națională avem destule forțe pentru a ține situația sub control

Data publicării:
jandarmi mediafax

Georgian Enache a declarat că suporterii care au ajuns cu trenul în București, în această după amiază, au venit cu o atitudine agresivă față de forțele de ordine și cetățeni.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a dat asigurări că suporterii violenți nu vor avea acces la meciul din această seară dintre România și Ungaria.

Cei care au provocat incidentele nu vor ajunge în această seară la stadion, în zona stadionului avem suficiente forțe pentru a gestiona toate activitățile”, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Georgian Enache a menționat faptul că MAI a luat toate măsurile pentru a ține situația sub control. De asemenea, el a subliniat că suporterii ungari vor fi transportați la stadion cu autobuze puse la dispoziție de RATB.

Suporterii vor fi supuși unui control riguros la intrarea în complexul sportiv.

În sprijinul jandarmilor din București au venit efective ale Jandarmeriei Ploiești, în total 1.000 de jandarmi mențin ordinea în Capitală, a adăugat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Ne așteptăm la ce este mai rău, dar ne gândim la ce este mai bine pentru suporteri”, a mai spus Georgian Enache.

După meci, suporterii unguri vor rămâne pe stadion până când fanii români vor părăsi Arena Națională, care, ulterior, vor fi transportați sub escorta Jandarmeriei cu autobuzele RATB spre mijloacele de transport cu care aceștia au ajuns la București.

Astăzi, jandarmii au intervenit în forță în Gara de Nord după ce suporterii au devenit violenți. Mai multe persoane au fost rănite. Anterior, mai mulți suporteri au devenit violenți în Centrul Vechi al Capitalei. Ei au aruncat cu fumigene și cu scaune.

Violențe au avut loc și în cursul nopții între suporterii unguri și suporterii români. Cinci cetăţeni maghiari şi un român au fost amendaţi.

Astăzi, un alt incident în care au fost implicați suporterii unguri a avut loc în zona Unirii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri