R. Stroe: Proiectul noului Cod rutier ar putea intra miercuri în şedinţa de Guvern

Data publicării:
rutier trafic mediafax 1-2

„Dacă terminăm azi-mâine cu succes, miercuri intră în şedinţa de Guvern”, a declarat Radu Stroe, citat de Mediafax, înainte de întâlnirea pe care o are la Senat cu parlamentari PSD.

Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, în Guvern, ca proiectul Codului Rutier să fie dezbătut şi adoptat cât mai curând, fără a se mai încerca „să se împace capra cu varza”, după ce ministrul de Interne afirmase că tocmai acest lucru îl doriseră unele persoane în procesul de dezbatere publică.

Radu Stroe a arătat, la începutul şedinţei de guvern, că dezbaterile la Codul Rutier au început deja la grupurile parlamentare, iar în zilele următoare vor fi discuţii cu membrii societăţii civile şi ai asociaţiilor profesionale.

În urmă cu o săptămână, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne ca la definitivarea noului Cod Rutier, aflat în dezbatere publică, să ţină cont mai ales de numărul prea mare al deceselor în accidente şi amenzilor neplătite, ministrul spunând însă că „a atenuat” din sancţiuni inclusiv după emisiuni TV.

Ulterior, liderul liberal, Crin Antonescu, a declarat că BPN al PNL a luat decizia politică potrivit căreia proiectul ministrului de Interne, în forma nouă, să nu fie introdus pe ordinea de zi a Guvernului în următoarele două săptămâni, acest timp urmând a fi destinat dezbaterilor.

În aceeaşi zi, sancţiunile din noua legislaţie rutieră din proiect au fost micşorate substanţial faţă de proiectul iniţial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri