RADET contestă majorarea prețului gigacaloriei

Data publicării:
barometre radet - captura

Deocamdată bucureștenii nu vor plăti mai mult pentru gigacalorie, pentru că orice eventuală majorare de tarif va fi suportată în continuare de Primăria Capitalei prin acea subvenție. Cu toate acestea, RADET consideră că cererea ELCEN, și mai ales aprobarea acestei cereri de majorare a prețului energiei termice de către ANRE, este una incorectă.

Practic, este un război la distanță între cele două companii. În luna noiembrie a anului trecut ELCEN a solicitat ANRE majorarea tarifelor pentru agentul termic livrat RADET, iar agenția de reglementare a dat curs acestei solicitări.

Totodată, RADET a solicitat la rândul său majorarea tarifului de distribuție cu 15% pentru a putea acoperi cumva această majorare - o cerere care până în acest moment nu a fost soluționată. Acesta este motivul pentru care RADET consideră că decizia ANRE de a aproba creșterea prețului este incorectă și o defavorizează. Mai mult decât atât, conducerea regiei de distribuție a agentului termic acuză și faptul că ANRE girează într-un fel cheltuielile ELCEN pentru producerea de energie electrică.

Speța va fi judecată la Curtea de Apel București. Nu este exclus ca această instanță, ca și în cazul Apa Nova, să decidă ca aceste tarife să revină la valoarea inițială dacă se consideră că au fost majorate fără justificare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri