Sari la conținut

Radu Mazăre: patru mandate la Primăria Constanța și câteva dosare la DNA

În urmă cu două luni, primarul Constanței a venit la DNA în ţinută de luptă şi cu o maşină militară, ca să afle că mai are un dosar penal.

Anchetatorii spun că el ar fi „ajutat” două persoane să ia în proprietate terenuri mai mari decât aveau dreptul.

Pe de altă parte, a refuzat să permită preluarea a două terenuri cumpărate de cineva de la Consiliul Local Constanţa. Primăria a fost obligată de instanţă să plătească despăgubiri de 200 de mii de lei, însă Radu Mazăre se consideră nevinovat.

Radu Mazăre mai figurează într-un dosar penal cu retrocedări ilegale, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Prejudiciul estimat se ridică la 70 de milioane de lei. Primarul se apără: „Mă lupt cu un sistem opresiv si n-am terminat”.

Un sistem cu care Radu Mazăre nu se împacă de multă vreme. În 2012, el i-a scos afară din Primărie pe inspectorii ce verificau legalitatea amplasării a două corturi, unde participanţii la un miting primeau ceai.

Radu Mazăre a fost protagonistul unui episod controversat ŞI în 2009, când a defilat la o prezentare de modă îmbrăcat în uniformă de nazist. Ulterior, din cauza reacţiilor internaţionale, a prezentat scuze publice şi a scăpat fără dosar penal.

În fine, un alt dosar penal a fost deschis pentru încercarea de a influenţa voturile, la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, din iulie 2012.