Radu Stroe, despre mitinguri: Trebuie să diminuăm imaginea negativă că n-am aplicat legea până la capăt

Data publicării:
radu stroe- resized - mfax 1-1

„Trebuie să diminuăm imaginea, pe bună dreptate negativă, că n-am aplicat legea până la capăt”, a declarat ministrul Radu Stroe în deschiderea unei videoconferințe cu prefecții pe tema pregătirilor pentru iarnă.

El a adăugat că este de dorit să nu se ajungă la conflicte între cetățeni și reprezentanții instituțiilor statului, dar a reamintit că și premierul Victor Ponta a cerut aplicarea legii în cazul protestelor care depășesc „linia roșie”.

Săptămâna trecută, mașina ministrului Culturii, Daniel Barbu, a fost avariată de manifestanți care protestau față de proiectul Roșia Montană. Gestul a fost condamnat la unison de clasa politică, inclusiv de președintele Traian Băsescu.

„Îi rog pe prefecți, șefii de la poliție și jandarmi, privind modul în care se derulează în continuare mitingurile. Este o problemă și putem preveni să nu se ajungă la o situație de urgență. Va trebui să monitorizăm toate aceste mitinguri, mă refer la cele autorizate (...) Totuși, a trecut multă vreme și organizatorii mitingurilor să înțeleagă că trebuie să respecte legea, de voie și de nevoie, dacă va fi cazul”, a spus, luni, ministrul de Interne. 

Jandarmeria nu a intervenit până acum în forță. De altfel, în urmă cu două luni, când oamenii au început să iasă pe stradă, ministrul Radu Stroe îi califica pe acești protestatari ca fiind „ultra-civilizați” și aprecia că nu este nevoie de intervenția poliției sau a jandarmeriei. Însă, în ultima perioadă, protestatarii de la București, dar și din alte zone ale țării au început să blocheze artere rutiere, fie că este vorba de manifestații împotriva gazelor de șist, fie că este vorba despre proiectul Roșia Montană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri