Radu Stroe: Modificările propuse la Codul Rutier nu pot fi aplicate

Data publicării:
radu stroe1 83822800

Ieri, Radu Stroe a recunoscut că unele dintre modificările propuse la Codul Rutier nu pot fi puse în practică. Totuşi, ministrul promite că şoferii vor fi sancţionaţi mult mai aspru decât până acum.

„Amenzile sunt într-adevăr prea mari, iar anumite fapte ce nu pot fi probate în faţa instanţei e greu să le sancţionezi direct prin lege. Prin urmare, ne vom revizui punctul de vedere, dar fapte precum conducerea sub influenţa alcoolului, depăşirea vitezei, trecerea peste calea ferată, conducerea fără permis, toate aceste fapte vor rămâne foarte grav sancţionabile inclusiv cu amenzi. Proiectul va suferi modificări”, a declarat ministrul de Interne.

Acum trei zile, acelaşi Radu Stroe spunea că cine primeşte o amendă şi nu a plătit-o în 30 de zile, i se va suspenda permisul până când va face dovada că a dat banii. O altă modificare importantă prevedea creşterea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce pentru cei care produc accidente grave, soldate cu morţi şi răniţi.

Demnitarul a amintit atunci că procentul celor care îşi plătesc amenzile rutiere este mai mic de jumătate, ceea ce înseamnă că, pentru cei care nu plătesc, rolul preventiv al amenzii nu se produce.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri