Raed Arafat, numit șef al unui departament special de la MAI

Data publicării:
RAED ARAFAT MINISTERUL SANATATII CONFERINTA-5

FOTO: MEDIAFAX

Departamentul va avea în coordonare Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie, dar şi coordonarea operativă a ceea ce înseamnă ambulanţe, unităţile de primiri-urgenţe. Departamentul va fi sub conducerea unui secretar de stat şi, evident, astăzi cred că cel mai potrivit este domnul Arafat, pe care îl voi şi numi astăzi în funcţie", a spus Victor Ponta în ședința de guvern.

Marţi seara, premierul a declarat că Guvernul va înfiinţa, în şedinţa de miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, un Departament de intervenţii la situaţii de urgenţă, care va funcţiona în cadrul Ministerului de Interne, dar va avea atribuţii legale de coordonare a unor forţe şi din alte ministere. „Ca să nu mai pierdem timp şi energie cu prea multe lucruri birocratice", a motivat Victor Ponta, prezent, marţi seara, la Ministerul de Interne.

Premierul a anunţat, săptămâna trecută, că Guvernul va modifica actualul sistem de coordonare a instituţiilor în situaţii de urgenţă şi va avea două comitete de intervenţie, respectiv unul pentru intemperii, coordonat de ministrul Administraţiei Publice, şi unul pentru cazuri de urgenţă, condus de vicepremierul pentru Siguranţă Naţională, reamintește Mediafax.

De ce e nevoie de Raed Arafat la Interne?

Vicepremierul Liviu Dragnea a comentat la Digi24 numirea lui Raed Arafat la Interne. El a arătat că e nevoie în primul rând să se restructureze sistemul. „Se strâng într-un singur departament și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Aviație, coordonarea SMURD și a celor de primire-urgență din țară. (...) Cel care are cea mai mare experință e doctorul Arafat, cu care vom lucra foarte bine”, a spus Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri