Sari la conținut

Raed Arafat: Victimele din Colectiv au inhalat inclusiv cianuri

 

Produsele includ sute de substanţe toxice, care includ şi alte cianuri, şi alte categorii de substanţe toxice, depinde cât te-ai expus şi cât ai stat înăuntru”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat a adăugat că unele persoane au fost rănite pentru că au fost călcate în picioare, astfel că au apărut fracturi de coaste, leziuni toracice.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întâlniri de lucru la care au participat Victor Ponta, Gabriel Oprea, Mircea Duşa, Nicolae Bănicioiu, medici şi dr. Ioan Lascăr, şeful secţiei de Chirurgie Plastică din Floreasca.

Premierul Victor Ponta a anunţat că, în urma discuţiilor, s-a concluzionat că este posibil ca numărul deceselor să crească.

Prof. dr. Ioan Lascăr a adăugat că pacienţii intubaţi în toate spitalele sunt consideraţi a fi cazuri grave.

Ţinând cont de circumstanţele producerii acestui dezastru, felul în care s-a produs incendiul, incinta, producerea de gaze toxice, faptul că era o incintă neaerisită... faptul că oamenii din cauza panicii s-au călcat, s-au bulucit spre ieşire, dar şi datorită arsurilor, toate aceste circumstanţe fac ca prognosticul să fie sever şi sigur, evaluăm, estimăm faptul, prin prisma datelor, că numărul deceselor poate creşte semnificativ”, a declarat Ioan Lascăr.

Totodată, astăzi, la IML vor fi finalizate toate autopsiile, astfel încât familiile să poate ridica trupurile neînsufleţite. Trupurile cetăţenilor străini vor fi preluate şi duse în statele de care aparţin.

Două echipe de medici din Israel au venit în Bucureşti pentru a ajuta medicii implicaţi în acţiunea de salvare a răniţilor.

În această seară vor veni şi doi medici francezi.

Pe aceeași temă