Raluca Turcan către Remus Pricopie, propus la Educaţie: „Îi veţi retrage titlul de doctor lui Victor Ponta?”

Data publicării:
1-39933

Remus Pricopie, propus pentru portofoliul Educaţiei, a fost audiat vineri în cadrul Comisiilor de specialitate din Parlament, al căror aviz l-a şi obţinut. Deputatul PDL Raluca Turcan a întrebat: „Îi veţi retrage titlul de doctor lui Victor Ponta? Cunoaştem cu toţii atribuţiile instituţiilor privind atribuirea sau retragerea titlului de doctor”, a subliniat Raluca Turcan.

Candidatul la funcţia de ministru nu a dat nici un răspuns.

Câteva declaraţii ale lui Remus Pricopie la audieri:

Există o lege a Educaţiei adoptată anul trecut, există şi un alt proiect de lege în Parlament şi trebuie să vedem care sunt direcţiile pe anii următori, pentru că trebuie să trecem la planificarea strategică pe 2013-2020”, a spus Pricopie în faţa Comisiei pentru Învăţământ.

- Cred că sunt multe lucruri făcute la Ministerul Educaţiei în ultimii ani, sub toate mandatele.

- Trebuie să avem în vedere consultarea cu Banca Mondială şi Comisia Europeană în ce priveşte fondurile structurale. Trebuie să urmărim direcţiile Procesului Bologna.

- Toate politicile Ministerului Educaţiei trebuie să aibă în vedere elevul şi studentul pe toate dimensiunile.

- Ministerul Educaţiei trebuie să aibă în vedere dezvoltarea unor politici concrete pentru dezvoltarea învăţământului în limba minorităţilor.

- Trebuie să fie utilizate mult mai mult instrumentele informatice.

- Sunt necesare cercetări constante şi Institutul de Cercetări ale Educaţiei trebuie susţinut, pentru întărirea capacităţii de analiză a sistemului.

- Suferim la capitolul învăţământului superior, mai ales la tranziţia dintre liceu şi facultate.

- Cred că proiecte de tipul ELI (cel mai puternic laser din lume, ce va fi construit la Măgurele - n.red.), poate nu de aceeaşi dimensiune, ne-ar putea ajuta în viitor.

Raluca Turcan a mai pus o întrebare - „În condiţiile în care Comisia Europeană a lăudat Legea Educaţiei Naţionale, cunoaşteţi ultimele amputări la această lege în baza unei ordonanţe de urgenţă, fără dezbatere publică?” - şi a cerut o poziţie a lui Pricopie referitoare la BAC-ul profesional.

Carte de vizită

Remus Pricopie, în vârstă de 42 de ani, este rector al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din februarie 2012. A fost vicepreşedinte al Departamentului de Educaţie al Partidului Social Democrat şi decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA. I-a fost consilier Ecaterinei Andronescu în ambele mandate de ministru al Educaţiei ale acesteia. A fost secretar de stat şi purtător de cuvânt al Ministerului Educaţiei. În 2008 a fost, pentru o scurtă perioadă, ministru interimar al Educaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri