Răpirea fetei de 14 ani din Sibiu a fost organizată de un tânăr cunoscut pe Facebook. Cei 4 bărbați mascați au primit 6.000 de euro

Data publicării:
alerta fata rapita
Fata de 14 ani din județul Sibiu care a fost răpită în timpul nopții de patru bărbați mascați. FOTO: Poliția Română

Răpirea fetei de 14 ani din Tălmaciu, județul Sibiu, a fost organizată de un băiat pe care aceasta îl cunoscuse pe Facebook şi de către părinţii acestuia, spun procurorii care au preluat dosarul.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, la răpirea organizată fără ştirea fetei au participat patru bărbaţi şi o femeie care purtau cagule şi care aveau asupra lor arme, respectiv topor şi sabie, potrivit Agerpres.

„Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că la data de 9.01.2023, în jurul orei 3,30, cei cinci inculpaţi, purtând cagule şi având asupra lor arme (topor, sabie) au pătruns prin violenţă şi efracţie în imobilul din localitatea Tălmaciu unde locuia minora. Au intrat în camera unde aceasta dormea împreună cu mama sa şi, împotriva voinţei sale, au scos-o din casă şi au urcat-o într-un autoturism parcat în faţa imobilului”, se arată în comunicat.

„În cauză s-a mai stabilit că minora fusese logodită de părinţi potrivit tradiţiei rome cu un băiat pe care nu îl plăcea. Ea cunoscuse pe Facebook un băiat şi vorbise cu el să vină să o ceară de la părinţi. Această persoană, având şi sprijinul părinţilor săi, a organizat însă răpirea minorei din noaptea de 9.01.2023 fără ca minora să cunoască acest plan şi fără a avea consimţământul ei. Cei 4 bărbaţi din Avrig care au pătruns în locuinţa persoanei vătămate au primit suma de 6.000 de euro. Ei au fost însoţiţi de mama băiatului, care, având şi ea o cagulă pe faţă, a intrat în imobilul din Tălmaciu şi a participat la răpirea minorei”, mai spun procurorii.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor cinci inculpaţi.

„Cu privire la celelalte persoane care au participat în calitate de complici sau instigatori la infracţiunea de lipsire de libertate, se efectuează în continuare cercetări, urmând a se stabili cu exactitate faptele săvârşite de acestea. Procurorul va aprecia în funcţie de probele ce vor fi administrate măsurile ce urmează a fi dispuse în cauză. La acest moment, procurorul a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale cu privire la încă 5 persoane”, precizează Parchetul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri