Răspunsul lui V. Ponta la discursul lui T. Băsescu: Îl demit pe Fenechiu când se pronunță justiția în primă instanță

Data publicării:
12032013 20pontica-54378

Premierul a spus că la întâlnirile sale cu oficialii europeni nimeni nu a ridicat niciodată problema ca ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, să fie îndepărtat din Guvern. Victor Ponta a menționat că are încredere în justiția din România și a cerut, la rândul său, să fie accelerată judecarea lui Relu Fenechiu. „În momentul în care un judecător - și nu DNA - stabilește că a făcut ceva rău, chiar și în primă instanță, în acea zi Fenechiu pleacă”, a promis premierul.

El a reiterat că nu vede rostul îndepărtării unor miniștri care sunt doar suspicionați de fapte penale și a reamintit cazurile unor foști membri ai executivului - Teodor Atanasiu, Tudor Chiuariu - care au fost îndepărtați din guvern pentru că aveau dosare penale, iar ulterior au fost declarați nevinovați în justiție.

„Sunt convins că preşedintele poate să convingă şi judecătorii de la Curtea Supremă să se pronunţe odată, că a mai avut succes când i-a convins în alte cazuri să dea termen din săptămână în săptămână. Poate să-i convingă şi acum, să avem odată şi o decizie”, a spus Victor Ponta.

Ponta: Guvernul susţine în totalitate obiectivele despre care a vorbit Băsescu în Parlament

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Guvernul susţine în totalitate obiectivele despre care a vorbit preşedintele Traian Băsescu în Parlament, dar s-a arătat nemulțumit de consilierii prezidențiali, pe care i-a numit „fripturiști” și care ar vorbi în media despre „cum se duce România înspre Rusia sau Kazahstan”.

Victor Ponta a enumerat obiectivele față de care se declară solidar cu Președinția- apartenenţa la UE, la NATO, parteneriatul strategic cu SUA, intrarea în spaţiul Euro şi în spaţiul Schegen. „Acestea sunt obiective fundamentale, pe care Guvernul pe care-l conduc le susţine, le are în programul de guvernare", a punctat Victor Ponta.

„E important să auziţi ce spune preşedintele ţării, ce spune prim-ministrul. Evident că asta nu înseamnă că nu o să citiţi în continuare tot felul de consilieri prezidenţiali sau analişti care, fie din prostie, fie din ticăloşie, vorbesc mereu de cum ne ducem noi nu ştiu unde, în Rusia, în Kazahstan sau mai ştiu eu unde", a acuzat premierul în fața jurnaliștilor.

„Tot ce ţine de Guvern ca să ne atingem aceste obiective fundamentale vom face. Sunt lucruri care nu ţin de România, în primul rând - nu de Guvern - care ţin de un anumit climat politic în ţări din UE şi acolo trebuie să muncim”, a mai spus Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri