Răsturnare de situaţie după 9 ani. Raluca Stroescu nu ar fi murit de epuizare

Data publicării:
caz tanara1

Răsturnare de situaţie în cazul Ralucăi Stroescu, tânăra care ar fi murit de epuizare la locul de muncă în 2007. Judecătorii vor să afle dacă femeia nu a fost de fapt victima unui malpraxis. Părinţii susţin că un medic de la o mare clinică privată i-ar fi pus diagnosticul de anorexie, deşi ea avea diabet. Şase ore mai târziu, tânăra de 31 de ani a murit.

În 2007, Raluca Stroescu era manager de audit la o o mare corporaţie din Bucureşti. Se simţea slăbită aşa că s-a dus la un medic de la o clinică renumită pentru consultaţie.

Marina Constantinescu, avocat: „S-a pus un diagnostic de anorexie şi sindrom caşectic, i s-a administrat o perfuzie, i s-a recoltat analize fără să fie cerute în regim de urgenţă şi a fost trimisă acasă. La mai puţin de şase ore de la consultul doamnei doctor, Raluca a decedat”.

Părinţii sunt convinşi că fiica lor ar fi trăit dacă primea un diagnostic corect. Mai ales că autopsia a scos la iveală faptul că Raluca suferea de trei luni de diabet.

Marina Constantinescu, avocat: „Dacă ar fi solicitat rezultatele analizelor în regim de urgenţă, ar fi sesizat starea de hiperglicemie şi ar fi luat măsura internării.”

Procurorii au închis dosarul în 2015 pentru că nu au găsit niciun motiv de a-l trage pe medic la răspundere. Judecătorii însă vor să verifice dacă părinţii au dreptate. Medicul este cercetat acum pentru ucidere din culpă.

Aurel Stroescu, tatăl victimei: „Sper ca prin această acţiune acest medic să nu mai poată şi să mai facă şi alte daune la alţi pacienţi. În secolul XXI, să te prezinţi la medic şi în şase ore pacientul să decedeze, cred că este o mare vină a doctoratului care a consultat”.

Medicul s-a mutat în străinătate. A venit în faţa judecătorilor, dar nu a vrut să comenteze public cazul.

Părinţii vor să ceară despăgubiri şi clinicii private unde medicul lucra în 2007.

"Rezultatele celor trei expertize efectuate de INML, precum și clasarea anterioară a cazului, susțin faptul că medicul și-a îndeplinit în totalitate atribuțiile. Ne dorim să păstrăm o atitudine echilibrată față de toate părțile implicate și să respectăm deciziile acestora", spun reprezentanţii clinicii într un comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri