Razie de amploare a Poliției Rutiere. Record de amenzi în intersecțiile aglomerate

Data publicării:
politist pe motor bucuresti politia romana

Şoseaua Mihai Bravu, la intersecţia cu bulevardul Ferdinand. Un punct în care, în fiecare dimineaţă, se aşteaptă zeci de minute în coloană, iar cei mai îndrăzneţi încalcă frecvent regulile de circulaţie. Azi însă, intersecţia a fost împânzită de poliţişti, iar amenzile au curs pe bandă rulantă, la fel ca şi scuzele şoferilor.

„Vezi doamne că am depăşit coloana. Dimineaţa, poliţiştii trebuie să modifice traficul, când e mai aglomerat să treacă traficul la 3-4 benzi, nu să stea în mijlocul intersecţiei, că noi nu suntem vinovaţi pentru ce se întâmplă în oraşul acesta”, spune un șofer.

Alţi şoferi spun chiar că poliţia le-a întins o capcană prin blocarea traficului şi astfel aproape i-a forţat să greşească.

Şofer: Eu am încălcat legea că am stat pe şina de tramvai. Vreau să am o rubrică de contestaţie unde să trec numele dânsului (poliţistului), că el m-a împins să întrec coloana.

Şofer: Mă întrerupeţi şi mă ţineţi din timpul meu. Vreau să rezolvăm această problemă.

Poliţist: Dar timpul lor, al celor pe care îi depăşiţi la semafor unde este?

Şofer: Nu vă ascult deloc!

Poliţist: Trebuie să mă ascultaţi, nu că nu mă ascultaţi, că încheiem discuţia.

N-au scăpat de sancţiuni nici taximetriştii, care au dat vina pe clienţi.

Taximetrist: Plăteşte clienta.

Reporter: Păi de ce să plătească ea, că doar nu era ea la volan?!

Taximetrist: Şi eu ce să fac?!

Acuzaţi şi apostrofaţi din toate direcţiile, poliţiştii de la Rutieră se apără.

Desfăşurăm aceste acţiuni ca să îi descurajăm pe cei care fac astfel de abateri care produc o stare de indignare şoferilor care respectă normele rutiere, care stau în coloană la semafor, deşi traficul prezintă valori destul de ridicate”, spune Adrian Codău, purtător de cuvânt la Brigada Rutieră.

Poliţiştii de la Brigada Rutieră spun că şi în dimineţile următoare vor fi prezenţi în cele mai aglomerate intersecţii din Capitală, pentru a-i tempera pe şoferii care ar face orice ca să câștige timp şi să ajungă mai repede la destinaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri