RCS & RDS face precizări cu privire la retransmisia canalului TV Eurosport în România, Ungaria, Cehia și Slovacia

Data publicării:
sigla-RCS- -RDS-cs3 1 -1

Citiți mai jos comunicatul integral:

Referitor la informaţiile apărute în presă cu privire la pretinsa întrerupere a retransmisiei canalului TV Eurosport în timpul difuzării unui meci de fotbal din Premier League, precizăm că RCS & RDS nu şi-a încălcat sub nicio formă contractul în curs cu Eurosport.

RCS & RDS şi Eurosport au în prezent un acord de retransmisie pentru mai multe ţări din sud-estul Europei (România, Ungaria, Cehia, Slovacia) unde erau difuzate canalele TV Eurosport şi Eurosport 2 în versiunile internaţionale ale acestora.

În cursul zilei de 21 decembrie 2013, compania Eurosport a întrerupt transmisia programului Eurosport (versiunea internaţională care nu difuza meciuri de fotbal din Premier League) atât în România, cât şi către abonaţii din Ungaria, Cehia şi Slovacia. În locul Eurosport, compania Eurosport a introdus un nou canal denumit Eurosport România care a fost difuzat către toţi abonaţii RCS & RDS din toate aceste ţări.

Compania Eurosport nu a anunţat această înlocuire.

RCS & RDS a aflat de această schimbare în momentul în care a început să primească reclamaţii de la abonaţii săi din celelalte ţări, care erau nemulţumiţi că în locul postului Eurosport Internaţional, care emitea în limba naţională a fiecărui stat, au putut viziona doar noul canal Eurosport România, canal transmis doar în limba română.

Prin această înlocuire, au fost grav afectaţi peste 1 milion de abonaţi ai RCS & RDS din aceste ţări.

În plus, precizăm că Eurosport a primit dreptul să transmită meciurile din Premier League doar în România, nu şi în Ungaria, Cehia sau Slovacia.

În condiţiile în care am fi permis transmisia postului Eurosport România, am fi încălcat drepturile de difuzare a Premier League deţinute de alţi titulari din ţările respective.

Astfel, decizia RCS & RDS a avut în vedere atât interesele consumatorilor din toate ţările unde operăm, dar a ţinut cont şi de drepturile titularilor de licenţă pentru meciurile Premier League din Ungaria, Cehia şi Slovacia.

Considerăm că Eurosport poartă întreaga responsabilitate atât faţă de abonaţi, cât şi faţă de aceşti titulari de licenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri