Sari la conținut

Reacția jurnalistului Sky News, după ce DIICOT a reținut doi dintre presupușii traficanți din reportaj

„Ha! Nicio plată, armele sunt adevărate, e o poveste adevărată, arme de vânzare. Fără scenarii. Fără minciuni. Nimic înscenat. Tipi arestaţi - uhm adică nevinovaţi, şocat", a scris jurnalistul, după ce doi dintre presupușii traficanți din reportaj.

De asemenea, Stuart Ramsay a scris pe Twitter că i se pare de râs ce se întâmplă acum în România, referitor la ancheta DIICOT.

„Ok, râd cu adevărat. De ce ar fi cineva cercetat pentru că dezvăluie o realitate? E real. Treziţi-vă", a scris jurnalistul. 

Jurnalistul britanic le-a răspuns sutelor de români care i-au trimis mesaje în care l-au criticat și l-au ironizat reiterând că reportajul este real.

 „Hehe, casc, casc, încă îmi place la nebunie. Râd din tot corpul - AK-urile sunt arme de vânătoare ha!", a scris jurnalistul.

„Am mulţi noi fani. Toţi par să mă urmărească doar pe mine. Frumos. Sincer acum sunt foarte mulţumit. Hehe", a scris britanicul.

Doi dintre presupușii traficanți din reportaj, reținuți de DIICOT

Attila Csaba Patics și Levente Patics, doi dintre presupușii traficanți de arme din reportajul Sky News, au fost reținuți, joi seară, de procurorii DIICOT. Cei doi sunt urmăriți penal pentru complicitate la comunicarea de informaţii false, constituire de grup infracţional şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.  

Ancheta ar putea fi extinsă şi în cazul jurnaliştilor britanici de la Sky News care au realizat reportajul.

Sky News a difuzat la sfârşitul săptămânii trecute un material realizat de Stuart Ramsay privind traficanţii de arme din România. Materialul prezenta imagini de la o întâlnire a jurnalistului cu doi presupuşi traficanţi de arme, care îi prezentau mai multe tipuri de arme despre care autorul materialului afirma că sunt arme militare.

Poliţia Română a spus că armele prezentate în imagini sunt de vânătoare şi pot fi deţinute legal în ţara noastră de către vânători, colecţionari, precum şi de personalul silvic.