Reacţia Ministerului maghiar de Externe după incidentele de la București

Data publicării:
mae ungar 1

(Foto: mfa.gov.hu)

„Ministerul ungar de Externe se aşteaptă ca toţi suporterii prezenţi la meciul România - Ungaria să susţină echipa naţională maghiară într-o manieră sportivă şi să respecte legile din România. În plus, ne aşteptăm ca Federaţia de Fotbal din Ungaria să îi însoţească şi să îi protejeze pe suporterii maghiari, respectiv să îi identifice pe cei care provoacă tulburări şi nu respectă legea. Ne aşteptăm ca autorităţile române să procedeze în mod legal şi doar împotriva celor care se fac vinovaţi de infracţiuni. Ne aşteptăm să se abţină de la orice fel de discriminare pe criterii etnice”, a transmis Ministerul de Externe de la Budapesta, citat de agenția de presă MTI.

Microbiştii unguri veniţi să îşi susţină naţionala au devastat o stradă din Centrul Vechi al Bucureştiului. Au aruncat cu petarde şi sticle, cu scaune chiar înspre jandarmi.

Confruntări au avut loc şi în Gara de Nord, după sosirea unui tren cu peste 900 de suporteri din Ungaria. Jandarmii au fost nevoiţi să folosească fumigene ca să-i liniştescă pe suporterii violenţi.

Mai mult, suporterii unguri s-au bătut cu jandarmii pe Arena Naţională, chiar înaintea meciului de vineri seara. Jandarmii au intervenit în forţă în sectorul suporterilor maghiari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri