Reacție după inculparea lui Iliescu și Voican: „Poate le vine rândul să aibă remușcări, dacă nu lacrimi”

Data actualizării: Data publicării:
doru maries 700x400

Reprezentanţii revoluţionarilor îl contrazic pe Gelu Voican Voiculescu. Într-o intervenţie la Digi24, Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, spune că nu crede în implicarea lui Klaus Iohannis în dosarul Revoluţiei.

„Lacrimi, tristețe și durere, într-adevăr, pentru mamele și copiii care și-au pierdut tații în evenimentele din decembrie 1989. Poate le vine și lor rândul să aibă măcar remușcări, dacă nu lacrimi, suferință și durere. Acești oameni suferă de 29 ani după adevăr, după dreptatea pe care au solicitat-o să le-o facă copiilor și părinților uciși în acele evenimente”, a spus Teodor Mărieș.

„Legat de implicarea dlui Iohannis: Nu există. Există decizii ale CEDO în urma acțiunilor desfășurate sau a cererilor depuse la CEDO de Asociația 21 decembrie 1989 și mulți alții. E vorba de câteva sute de persoane care au avut de suferit atunci și care sunt părți vătămate în dosarul Revoluției. Aceste decizii - dl Voican și dl Iliescu probabil au uitat că au semnat în 2004 Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Ele sunt obligatorii în România”, a adăugat el.

Reacția sa vine după ce Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu au fost inculpați în dosarul Revoluției. În urmă cu an, cei doi deveneau suspecți în dosar.

Fostul preşedinte este acuzat de crime împotriva umanităţii. Procurorii au luat aceeași decizie și în cazul lui Gelu Voican Voiculescu (membru C.F.S.N. și fost vice prim-ministru al Guvernului României), Iosif Rus (fost comandant al Aviației Militare) și Emil (Cico) Dumitrescu (fost membru CFSN).

Gelu Voican Voiculescu a declarat la Digi24 că această decizie „nu este o surpriză” și că tot procesul „reprezintă o răzbunare politică”.

Tot procesul reprezintă o răzbunare politică și este trist ca Revoluția noastră să fie utilizată că o armă politică, să nu implice ideea de revoluție, că toți îi suntem datori că beneficiem de libertatea câștigată prin morții noștri. O ironie, tocmai astăzi mi s-a înmânat documentația prin care aflu că sunt inculpat, recunoștință este cea mai sublimă formă de ingratitudine”, a spus fostul vice prim-ministru al Guvernului.

Procurorii dau curs unei directive care a venit de la președintele Iohannis, care a spus că e vremea procurorilor, nu a istoricilor, din vremea aceea, Parchetul obedient a început să instrumenteze acest dosar. Se creează falsa impresie că abia acum a trebuit să vină Iohannis ca să se facă lumină”, a mai spus Gelu Voican Voiculescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri