REACȚII. Costică Ștefănescu, o legendă la Craiova

Data publicării:
costica stefanescu

Vestea dispariției lui Costică Ștefănescu i-a luat prin surpindere pe toţi iubitorii sporturilor din Bănie.

„Este un moment trist pentru toți cei care l-au cunoscut pe marele jucător Costică Ștefănescu, nu ne așteptam ca un mare, mare sportiv al Clubului Sportiv Craiova să treacă așa de repede în neființă. Acum două săptămâni am vorbit ultima oară cu el, mi-a spus că se simte destul de rău”, a povestit Pavel Badea, președintele CSU Craiova.

„O zi tristă pentru fotbalul craiovean, pentru fotbalul românesc. Fostul căpitan al Craiovei Maxima, un om extraordinar, mare fotbalist și un mare om de caracter”, a spus, la rândul său, Eric Lincar, antrenorul CSU Craiova.

Foştii elevi au numai cuvinte de laudă la adresa lui Costică Ștefănescu.

Un mare jucător al Craiovei, am primit această veste cu un mare regret, știind ce a fost Costică Ștefănescu pentru noi, ca și craioveni, și pentru orașul Craiova”, spune Gabriel Velcovici, fost elev al lui Costică Ştefănescu la Universitatea Craiova.

În anul 2003, Costică Stefanescu a fost numit cetăţean de onoare al Craiovei. Acum, autorităţile spun că vor construi un teren de fotbal în cinstea lui.

Sper că de anul viitor vom demara lucrările pentru un nou complex sportiv la Craiova și în mod sigur că va avea un teren care să-i poarte numele”, a declarat primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

Costică Ştefănescu a murit în această seară, după ce a căzut de la etajul al cincilea al clinicii unde era internat. Ex-căpitanul tricolorilor suferea de cancer în stadiu avansat.

Câţiva dintre apropiaţii săi, care au venit la spitalul militar central din Bucureşti ca să evoce amintirea marelui jucător, spun că fostă legendă a Universităţii Craiova mărturisise că nu mai are putere să lupte cu boala.

„Eu îi spuneam să lupte și el a zis: nu mai pot, nu mai pot să suport. Durerile erau groaznice”, a declarat Stan Ungureanu, un prieten al lui Costică Ştefanescu.

„Nimeni nu i-a spus nimic, dar noi, cei apropiați, nu-i dădeam mai mult de câteva luni de zile. Nu mai avea șanse, că nu mai putea să se hrănească”, a adăugat el.

Costică Ştefănescu si-a început cariera de fotbalist la Steaua, dar a evoluat de 66 de ori pentru prima reprezentativă a ţării. A fost căpitanul echipei naţionale la turneul final al Campionatului European din 1984.

Chiar dacă şi-a inceput cariera la Steaua, apogeul carierei de fotbalist l-a trăit în Bănie, pe terenul echipei Universitatea Craiova, unde a jucat 13 sezoane.

După ce renunţat la cariera de fotbalist, Costică Ştefănescu a trecut la cea de antrenor. A lucrat la echipe ca FC Braşov, Steaua, Astra Ploieşti, Universitatea Craiova, dar şi la cluburi din străinătate. Mai mult, a fost secundul lui Anghel Iordănescu la echipa naţională în perioada 1994-1998.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri