Reactorul 2 de la Cernavodă, deconectat pentru reparaţii a doua oară într-o lună

Data publicării:
cernavoda

Societatea Naţională Nuclearelectrica a anunţat miercuri că, începând cu ora 22:00, unitatea 2 este oprită pentru remedierea unor defecţiuni apărute la întrerupătorul de la bornele generatorului electric. Intervenţia a fost realizată de fabricantul întrerupătorului şi, potrivit reprezentanţilor societăţii, nu a afectat securitatea nucleară a reactorului, a personalului de exploatare, a populaţiei şi nici a mediului înconjurător.

Au fost luate măsurile tehnice necesare pentru ca durata de execuţie a lucrărilor să fie cât mai scurtă, aşa încât joi, Unitatea 2 a Centralei este reconectată la Sistemul Energetic Naţional.

În luna ianuarieReactorul 2 a fost oprit timp de o zi, neplanificat, din cauza unor perturbări în sistemul de răcire a generatorului electric al unităţii.

Din luna mai, acelaşi reactor se află în programul de oprire planificată pentru efectuarea de activităţi de mentenanţă şi testare. Iar la începutul lunii iunieputerea unităţii a fost redusă cu 40% pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii la unul din transformatoarele de evacuare putere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri