Reconstituire grafică | Fără ieșire din mijlocul flăcărilor

Data publicării:
clubzona

Un spectacol pirotehnic care urma să facă de neuitat showul trupei de rock „Goodbye to Gravity” a declanşat iadul puţin după ora 22.00, la aproape 20 de minute de la începerea concertului. O scânteie a aprins unul dintre stâlpii aflați în apropierea scenei. Martorii povestesc că nu au reacționat imediat pentru că au crezut că totul face parte din spectacol.

În câteva clipe, a luat foc şi tavanul din lemn. Apoi focul s-a extins rapid din cauza materialelor inflamabile iar din buretele izolator s-au desprins bucăți aprinse care au căzut peste spectatori.

Cei aproape 500 de oameni aflaţi în club s-au îmbulzit spre ieşire. Un fum înecăcios a inundat încăperea. Au urmat clipe de haos. Clubul avea o singură ieşire - o uşă dublă.

Martorii spun că iniţial doar una dintre uşi era deschisă, cealaltă era blocată.

Clubul funcţiona în incinta vechii fabrici Pionierul, în sectorul 4 al Capitalei la aproximativ 30 de metri de Piata Bucur. Pe aici și-au căutat scăparea victimele și au pătruns primii salvatori.

Un gang strâmt a fost singura cale de acces a echipajelor de salvare venite în ajutorul oamenilor din în Club Colectiv. În Piața Bucur au ajuns zeci de mașini de ambulanță, pompieri și poliție. Piața Bucur s-a transforat într-un spital în aer liber.

Acolo se poate ajunge pe mai multe rute:

- Dinspre Bulevardul Marasesti, pe Strada Cuza Vodă şi apoi pe strada Bucur sau direct din bulevard pe aceeaşi stradă Bucur.

- O altă rută este: de pe Splaiul Unirii, pe strada Între Gârle, care se încheie şi ea în Piaţa Bucur, adică la intrarea în Clubul Colectiv.

- Puţin mai jos se conturează alt traseu: Splaiul Unirii, strada Tăbăcarilor, strada Verzişori.

Zecile de ambulanţe, chemate pentru a da primul ajutor victimelor incendiului, au staţionat, aşadar, în jurul acestui rond, printre maşinile deja parcate acolo.

Dacă ne uităm cu atenţie pe hartă, vedem că în curtea interioară, în partea opusă intrării principale se mai află o poartă, care de regulă este blocată de alte maşini parcate ori de nişte containere mari de gunoi. Vineri noaptea, aceasta cale de acces nu a putut fi folosită. Nu ştim exact de ce.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri