Reducerea CAS ar putea fi amânată cu o lună

Data publicării:
parlament crop-3

La Cameră au fost înregistrate 307 voturi în favoarea actului normativ, aprobat deja de Senat.

Legea, retrimisă deja la Parlament în iulie de Traian Băsescu, a fost votată în forma inițială. Ea va ajunge din nou pe masa președintelui pentru promulgare, iar data intrării ei în vigoare depinde de momentul în care se va întâmpla acest lucru.

Legea va mai rămâne la Parlament timp de cinci zile în care poate fi contestată la Curtea Constituțională. Este puțin probabil să se întâmple acest lucru, din moment ce toate partidele s-au declarat favorabile actului normativ,

După cele cinci zile, legea va fi trimisă la Traian Băsescu. Acesta are la dispoziție 10 zile pentru a decide dacă promulgă legea sau o trimite la CCR. Dacă președintele decide promulgarea legii, acest lucru se va întâmpla în septembrie, iar legea poate intra în vigoare de la 1 octombrie.

Dacă însă președintele decide să sesizeze CCR, judecătorii ar putea da o decizie abia în octombrie, ceea ce ar însemna amânarea aplicării legii.

Înaintea votului din Camera Deputaților, Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, le-a cerut parlamentarilor să voteze legea privind reducerea CAS cu 5% la angajator, arătând că această măsură este „curajoasă şi pro-business” şi că sunt resurse pentru compensarea acesteia atât pentru anul 2014, cât şi pentru anii viitori.

„Există spaţiu suficient pentru a aplica această măsură şi pentru anul 2014”, a spus ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri