Regele Mihai doreşte să vină în România pentru a participa la funeraliile reginei Ana

Data publicării:
Regele Mihai si Regina Ana-2

 

"Este o dorinţă a Majestăţii Sale, dar nu este vreo decizie luată", a spus Luca Vlad, întrebat în legătură cu participarea regelui la ceremoniile de la Bucureşti.

Potrivit televiziunii publice, starea de sănătate a regelui este relativ bună, el putând călători cu avionul sau automobilul, dar nu poate sta în picioare prea mult timp. În momentul de faţă, regele Mihai se află la Aubonne, în Elveţia, locul în care cuplul regal a locuit în ultimii ani. Patru dintre fiicele regelui sunt acum în Elveţia.

Regele nu a participat, joi, la ceremonia religioasă ce a avut loc la capela Beausobre din Morges, oraşul în al cărui spital a survenit decesul reginei Ana. Un preot catolic a oficiat o ceremonie la căpătâiul reginei Ana, la care au participat trei dintre fiicele defunctei, principesele Margareta, Sofia şi Maria, cărora li s-a alăturat şi principele Radu şi stafful Casei Regale, transmite TVR.

După ceremonia religioasă, au rămas lângă sicriu doar membrii familiei care şi-au luat rămas bun de la regină.

Guvernul a aprobat, miercuri, în şedinţa săptămânală, declararea zilei de 13 august zi de doliu naţional, când vor avea loc funeraliile Reginei Ana.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri