Reghecampf despre Ajax: Sper să-i batem şi să ne întoarcem la Amsterdam pentru finală

Data publicării:
2112 20vorbe 20reghe-39827

"Eu am spus că îmi doresc foarte mult să întâlnim o echipă puternică, cu nume, să ne dăm seama la ce nivel ne aflăm. Mie îmi convine și cred că avem șanse foarte mari să trecem de Ajax. Avem jucători care au crescut enorm de mult în ultimele șase luni și ne vom bate de la egal la egal cu Ajax.", a spus Reghecampf la Digi Sport.

Pentru tânărul antrenor din Ghencea jocurile cu echipe puternice sunt de preferat celor cu formații mai accesibile. Reghecampf crede în valoarea Stelei și spune că își dorește să facă deplasarea la Amsterdam și pentru finala din luna mai, care se joacă pe arena lui Ajax: "Mă bucur mai mult să întâlnesc echipe ca Ajax, Chelsea, decât Bate Borisov sau Dinamo Kiev. Noi avem un program foarte bun înainte de meciurile cu Ajax, nu avem probleme. Faptul că întâlnim o echipă puternică, pe stadionul pe care se va juca finala, e o motivație în plus. Și sper să nu fie singura deplasare la Amsterdam, să mergem acolo și pentru ultimul act."

Mihai Stoica: Ajax e un adversar accesibil

Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a declarat că Ajax Amsterdam reprezintă un adversar accesibil, fiind bucuros totodată că a evitat o formaţie din Germania.

"Ajax are nişte probleme în compartimentul defensiv, nu sunt atât de echilibraţi, doar de la mijloc în sus au jucători foarte buni, poate peste ce avem noi. În concluzie e un adversar accesibil, prima reacţie asta a fost că e bine, dacă trăgeam o echipă din Germania nu prea îmi convenea, că nemţii mi se par foarte buni anul acesta", a spus Stoica, care a adăugat că ar fi preferat ca Steaua să întâlnească pe Inter Milano, viitoarea adversară a lui CFR Cluj.

Meciul tur dintre Steaua şi Ajax se va disputa pe 14 februarie, la Amsterdam, iar returul o săptămână mai târziu, la Bucureşti. În caz că se va califica mai departe, Steaua va întâlni învingătoarea dintre Chelsea şi Sparta Praga.

Şi olandezii sunt mulţumiţi de tragerea la sorţi

Directorul de marketing al clubului Ajax Amsterdam, fostul portar Edwin van der Sar, a declarat pentru De Telegraaf, că a fost o tragere bună, mai ales că echipa sa putea întâlni deţinătoarea Ligii Campionilor, Chelsea Londra.

"Steaua a câştigat grupa ei de Liga Europa, chiar şi în faţa celor de la VfB Stuttgart. Au foarte mulţi jucători români, mulţi dintre ei tineri. Se compară într-o anumită măsură cu noi din acest punct de vedere. Primul lor meci după pauza de iarnă va fi împotriva noastră, poate că este un avantaj pentru noi. A fost o tragere bună dacă stăm să ne gândim că puteam întâlni Chelsea", a spus fostul portar al lui Manchester United.

Ajax a jucat aseară în optimile Cupei Olandei cu Groningen, pe care a învins-o cu 3-0, prin golurile marcate de De Jong, Eriksen şi Fischer.

Antrenorul Frank de Boer, a folosit următoarea echipă: Cillissen - Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind - Poulsen (Enoh '61), Schone, Eriksen - Boerrigter (Lukoki '71), De Jong (Hoesen '80), Fischer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri