REGIONALIZARE. S. Frunzăverde: Ideile lui Liviu Dragnea diferă puțin de proiectul nostru

Data publicării:
frunzaverde

Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde şi-a prezentat proiectul lege privind regionalizarea la începutul lunii februarie. Demersul lui nu a fost apreciat de vicepremierul social-democrat Liviu Dragnea.

Din ultimele atitudini pe care ministrul Dragnea le are în legătură cu modul în care el vede descentralizarea e o mică diferenţă faţă de proiectul pe care noi l-am propus şi ce spune el, fără a avea un text de lege scris în legătură cu regionalizarea”, a spus președintele CJ Caraș-Severin.

Ministrul Dezvoltării declara, după lansarea proiectului, că Executivul nu îşi asumă nici un fel de variante care circulă pe internet.

Ăla nu este proiect de lege, este un document care nu are legătură cu proiectul oficial pe regionalizare şi descentralizare. Probabil că sunt oameni care vor să-şi facă imagine pe ideea de regionalizare. Este un demers care nu ajută proiectul în sine”, a precizat Liviu Dragnea.

Invitat la Digi 24, în „Raport de ţară”, vicepreşedintele PNL a declarat că cel care va conduce regiunea nu ar trebui să poarte numele de guvernator şi nici să fie numit de la centru. Mai mult, Sorin Frunzăverde consideră că guvernanţii greşesc atunci când spun că regionalizarea va accelera absorbţia fondurilor europene.

Guvernul vrea să finalizeze proiectul de regionalizere în acest an pentru ca regiunile să poată beneficia de banii europeni din exerciţiu bugetar 2014-2020. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri