Regizorul Geo Saizescu a fost înmormântat cu onoruri militare

Data publicării:
geo-1

Printre cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu regizorului Geo Saizescu, s-au numărat Rodica Mandache, Denis Ştefan, Sebastian Papaiani, Tora Vasilescu sau regizorul Alecu Croitoru. Acesta din urmă a spus că peste o săptămână se împlineau 60 de ani de prietenie strânsă cu Geo Saizescu.

„Geo Saizescu n-a murit. Este prin tot ce-a făcut. Prin filmele pe care le-a făcut, prin cărţile pe care le-a scris, prin rolurile interpretate în filmele, în teatru şi în film şi în televiziune”, a spus Alecu Croitoru, regizor.

În cinematografia română, Geo Saizescu s-a remarcat prin consecvenţa cu care s-a dedicat comediei. Una dintre cele mai savuroase este „Păcală" , motiv pentru care în 2006 a lansat un alt film cu aceeaşi temă, „Păcală se întoarce", cu Denis Ştefan în rolul principal.

„Era un regizor care cerea foarte mult de la actor”, a subliniat Denis Ştefan, actor.

De-a lungul carierei sale, Geo Saizescu a colaborat cu unii dintre cei mai importanţi actori, între care Gheorghe Dinică, Iurie Darie, Dem Radulescu, Jean Constantin, Sebastian Papaiani sau Tora Vasilescu.

„Mi-a cerut să fac tot ce ştiu eu. M-a lăsat să şi cânt, deşi nu era în scenariu. Iubea foarte tare actorul, după ce l-a distribuit avea încredere în el şi drumul între regie-actor era undeva la jumătate”, a povestit Tora Vasilescu, actriţă.

Geo Saizescu, maestrul filmului de comedie românesc, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 80 de ani, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" din Bucureşti. La slujba de înmormântare, rectorul Universităţii Hyperion din Capitală a spus că Facultatea de Teatru va purta de acum numele marelui regizor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri