Sari la conținut

Reguli de circulație speciale pentru parlamentari

Prin faţa Parlamentului trece Bulevardul Naţiunilor Unite. Iar în curtea Camerei Deputaţilor sunt două alei. Deşi nu avem de-a face cu o intersecţie, Poliţia Rutieră şi Administraţia Străzilor au aprobat marcarea zonelor din dreptul aleilor ca intersecţii ce nu trebuie blocate.

Alina Manolache, reporter Digi24: „Bulevardul Naţiunilor Unite este aglomerat după-amiaza şi seara din cauza semaforului din spatele meu. Aşa că aleşii sunt obligaţi să aştepte, în medie unu-două minute pentru a ieşi din curte. Acest lucru se întâmplă cel mai des în primele trei zile ale săptămânii, pentru că, în rest, nu prea vin muncă.”

Alin Vieru, director general Administraţia Străzilor: „Solicitarea a venit de la Cameră, de la Camera Deputaţilor, deoarece pe perioada după-amiezii se blochează traficul.”

Secretarul general al Camerei Deputaţilor susţine că nu a transmis nicio solicitare oficială pentru haşurarea intersecţiilor.

Alin Vieru, director general Administraţia Străzilor: „Solicitarea este făcută cred că de o lună şi ceva, iar haşurarea a fost posibilă săptămâna trecută.”

Şoferii care circulă prin zonă spun că nu vor respecta restricţia, pentru că nu văd intersecţia.

„Vedeţi vreo intersecţie în zonă? Nu, nu e nicio intersecţie. Doar ieşirea de aici, din faţă. Este intersecţia unui bulevard cu aleea Camerei Deputaţilor. Da, asta da!”

***

„Vezi cumva o intersecţie în zonă? Nu, văd o poartă de la Palatul Parlamentului.”

Angajaţii Camerei Deputaţilor spun însă că măsura este bună inclusiv pentru pietonii care folosesc trecerile din dreptul curţii Palatului Parlamentului, pentru că au fost numeroase accidente.