Relu Fenechiu, mesaj din închisoare la inaugurarea noii piste a Aeroportului Internaţional Iaşi

Data publicării:
fenechiu mediafax

„L-am rugat să ne transmită un mesaj, acel mesaj pe care domnia sa l-ar fi avut dacă s-ar fi aflat pe această scenă”, a spus directorul Aeroportului Iaşi, Marius Bodea.

Directorul Aeroportului Iaşi a citit un mesaj adresat de Relu Fenechiu, încarcerat în Penitenciarul Iaşi, unde îşi ispăşeşte pedeapsa de cinci ani de închisoare în dosarul "Transformatorul".

„M-am luptat mult pentru ca acest proiect să fie finanțat. De la momentul în care aveam doar ideea și până astăzi drumul a fost incredibil de greu. Multe din bătăliile purtate se cunosc parțial, altele deloc. Se știe că am pus presiune pe toate guvernele din 2004 încoace, indiferent dacă eram la putere sau în opoziție, iar când am avut in mână decizia nu am mai sta pe gânduri.

Puțină lume știe eforturile pe care le-am depus până acum sunt convins de faptul că ele vor fi cu timpul cunoscute, iar atunci se vor înțelege și alte lucruri”, a transmis Fenechiu în mesajul său.

Noua pistă de aterizare-decolare a Aeroportului Internaţional Iaşi are o lungime totală de 2.400 de metri. Astăzi au fost inauguraţi primii 2.150 de metri, urmând ca până în noiembrie să fie finalizată întreaga lucrare.

Lucrarea face parte din programul de dezvoltare şi modernizare a Aeroportului Iaşi, care cuprinde, pe lânga construcţia pistei, extinderea parcării aeronavelor şi construcţia unui nou terminal de pasageri. Proiectul beneficiază de finanţare europeană în valoare totală de 56,7 milioane de euro.

Lucrările la noua pistă flexibilă de la aeroportul Iaşi au început în 7 august 2013, iar lucrările au inclus realizarea pistei de decolare - aterizare, a căii de rulare, extinderea platformei şi a drumului perimetral, precum şi instalaţia de balizaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri