Relu Fenechiu scrie din penitenciar: Sunt nevinovat, mă voi lupta şi lucrurile nu vor rămâne aşa

Data publicării:
fenechiu mediafax 1

Relu Fenechiu / Foto: Mediafax

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Transformatorul şi încarcerat în Penitenciarul Iaşi, susţine, într-o scrisoare transmisă opiniei publice prin intermediul unui fost consilier de la cabinetul său parlamentar, că viaţa lui s-a schimbat „fundamental” şi că „nimic nu mai este ca înainte”, atât în plan familial, cât şi în plan uman, sentimental sau politic.

„Tot acest timp nu va mai putea fi recuperat sau recâştigat niciodată. Nici măcar în momentul în care se va face cu adevărat dreptate clipele chinuitoare, greu de descris, în care copilul tău întreabă la telefon când vii acasă şi tu îi răspunzi că mai ai treabă şi nu poţi, nu vor putea fi şterse niciodată. Sunt convins că timpul îmi va da dreptate, că îmi voi dovedi până la urmă nevinovăţia, dar multe din proiectele, visele şi speranţele mele nu se vor mai întoarce vreodată”, afirmă Relu Fenechiu, potrivit Mediafax.

El mai spune că este, de departe, cea mai grea perioadă a vieţii sale şi că niciodată nu a anticipat că va ajunge într-o asemenea situaţie.

Fostul ministru al Transporturilor susţine că a fost condamnat "într-o manieră care sfidează normele de drept”, în condiţiile în care nu i-a fost acceptată vreo expertiză financiară şi nu i s-a admis vreun martor al apărării.

„Nu voi retracta nimic din ceea ce am spus despre dosarul instrumentat de DNA, judecat de ICCJ şi dirijat atent de către Traian Băsescu şi oameni din jurul lui, ci, dimpotrivă, voi aduce în perioada următoare tot mai multe probe care să arate românilor ce a însemnat ideea de "justiţie" în cazul meu. Mă voi adresa instituţiilor internaţionale despre ce s-a întâmplat aici, voi cere experţi internaţionali care să evalueze rechizitoriul, administrarea probelor şi, în fond, tot ce s-a întâmplat în cazul meu, de la comiterea aşa-ziselor "fapte" şi până la condamnarea mea definitivă”, mai scrie Relu Fenechiu.

"Vreau să le spun, lor şi celor care au crezut mereu în onoarea, principiile şi rolul meu, inclusiv cel politic, că lucrurile nu vor rămâne aşa! Sunt hotărât să fac tot ce este omeneşte posibil pentru a repara această decizie nedreaptă! În cazul în care acest lucru se va întâmpla, vă asigur că nimeni şi nimic nu va putea sta în calea luptei pe care o voi duce cu acest sistem pentru ca nimeni din ţara asta să nu mai plătească decât dacă există certitudinea faptului că a greşit!”, spune Relu Fenechiu în finalul scrisorii sale.

La sfârşitul lunii ianuarie, Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv de către instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul” şi s-a predat Poliţiei Judeţene Iaşi, fiind încarcerat în arest alături de fratele său, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian. În 2 februarie, Fenechiu a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri