Renault rămâne în România. Producția de la Mioveni va fi menținută la nivelul actual 

Data publicării:
dacia mediafax-1

Actualizare 14.18. Activitatea uzinei Dacia de la Mioveni va fi menţinută şi în anii următori, cel puțin la nivelul actual. A spus-o chiar directorul general al companiei Renault, la întâlnirea pe care a avut-o dimineaţă cu preşedintele Traian Băsescu. Declaraţia vine în contextul în care în ultima vreme au reapărut speculaţii cu privire la posibila mutare a producţiei Dacia din România în Maroc.

Actualizare 10.15. Premierul Victor Ponta se întâlneşte la această oră, la Guvern, cu directorul general al Renault-Nissan, Carlos Ghosn. Întâlnirea vine în contextul în care presa a scris, în ultima vreme, despre o posibilă mutare a producției Dacia din România, în Maroc.

_____________________________________________________________________________

Premierul mizează pe condiţiile competitive oferite investitorilor, dar şi pe relaţia bună pe care o are cu conducerea companiei. De altfel, premierul şi preşedintele României se vor întâlni astăzi cu şeful grupului Renault.

După recenta inaugurare a unei noi linii de producție la fabrica Renault din Maroc, tot mai multe voci au readus în discuție posibila plecare a Dacia din țară.

În urmă cu câteva luni, această posibilitate a fost invocată și de reprezentanții companiei în timpul negocierilor dure cu sindicatele privind nivelul salariilor.

în condiţiile în care un angajat din Maroc câştigă doar 250 de euro, jumătate faţă de unul de la Mioveni. Fabrica Dacia este importantă pentru economia României, având în vedere că aproape 90 la sută din producţie este exportată.

Constructorul a fabricat peste 220.000 de automobile în primele opt luni ale anului, cu nouă la sută mai multe decât anul trecut. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri