Repetiţii pentru parada de 1 Decembrie, într-o cazarmă din Bucureşti

Data publicării:
28112012 20cazarma-35769

Soldaţii şi jandarmii au bătut pasul de defilare pe un teren viran, plin de nisip şi gropi. Exerciţiile urmau să fie făcute la Arcul de Triumf, unde se va desfăşura defilarea de Ziua Naţională, dar premierul a cerut interzicerea lor, pe motiv că dau peste cap traficul din Bucureşti.

Bulevardul Kiseleff a fost înlocuit cu un câmp plin de nisip pe unde repetă acum militarii, iar Arcul de Triumf, cu patru stâlpi de lemn pe sub care vor trece soldaţii.

Pe o ceaţă densă şi la doar două grade Celsius peste zero, 1500 de militari, poliţişti, angajaţi ai SPP şi SRI, au făcut ultima repetiţie generală pentru parada de Ziua Naţională.

Pentru că la repetiţia de luni, traficul din nordul Bucureştiului a fost blocat o jumătate de zi, militarii nu au mai avut voie să repete la Arcul de Triumf. În aceste condiţii, elicopterele şi avioanele nu au mai fost chemate, la exerciţiul din cazarmă.

Pe traseul de repetiţie, care seamăna mai degrabă cu un drum forestier, au trecut şi maşinile de sute de cai putere ale poliţiei rutiere. O premieră probabil pentru aceste autoturisme.

Parada de anul acesta va avea şi o surpriză: Max, un câine folosit de armata română în Afganistan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri