REPORTAJ Acel moment în care îţi vine să vorbeşti în şoaptă, în Bucureşti

Data publicării:
bucuresti

Puţinii bucureşteni rămaşi acasă s-au bucurat astăzi - şi probabil se vor bucura şi mâine - de aerul curat al unui oraş prin care se circulă lejer. Cum şi vremea a fost blândă în aceste zile, cine a ieşit la o plimbare prin Bucureşti a putut descoperi locuri pe care de obicei le trecem cu vederea.

Se spune despre Bucureşti că e oraşul contrastelor, oraşul pe care fie îl iubeşti, fie îl urăşti şi, pe bună dreptate, uneori avem motive să nu îl placem: traficul aglomerat, multe clanxoane, agitaţia de zi cu zi.

În această perioadă, însă, chiar şi pe străzile din centrul capitalei e atât de multă linişte încât îţi vine să vorbeşti în soaptă. Poate că e momentul să ne aducem aminte de ce iubim oraşul.

„Am ieşit să facem nişte poze domnişoarelor, abia ne-am trezit, ele au fost la petrecere şi au zis hai să facem nişte poze că e linişte, nu circulă multe maşini, nu sunt parcate. Dacă ar fi mereu aşa, ar fi suoer, numai că nu e”.

„E foarte interesant că oamenii că îşi pot exprima ideile. De exemplu, în Italia, nu ai voie să colorezi pereţii.

Şi e foarte linişte în aceste zile.

Poate pentru că e 1 ianuarie”.

„Este, probabil, una dintre puţinele zile în care ne putem plimba nestingheriţi pe străzi pentru că rareori trece vreo maşină.”

„Foarte mişto, îşi vine să rămâi tot timpul în Bucureşti când e vacanţă, să profiţi de el că e gol”.

Am visat cu ochii deschişi la un Bucureşti mai mult al oamenilor şi mai puţin al maşinilor. Probabil în vreo două zile ne vom întoarce la agitaţia cu care suntem obişnuiţi, dar nu-i nimic că vin şi sărbătorile de Paşti, oraşul din nou se va goli şi ne vom putea bucura de frumuseţile lui.

Reportaj realizat de Ioana Ciurlea şi Sorin Oţelea, Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri