REPORTAJ Cum decurge o zi de cod roşu la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea

Data publicării:
isu-2

Creierele operaţiunii „Cod Roşu” de la Constanţa au stat în aceste zile sub o presiune imensă. Orice decizie luată de membrii Comandamentului de Iarnă putea fi crucială. La capătul a 48 de ore de muncă la foc continuu, „laboratorul” de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a dat în clocot.


De când aveţi contracţiile şi din cât în cât timp? Aoleu, da! Nu aveţi pe nimeni, nici o moaşă în sat acolo să vină până când vine ambulanţa?

 

Nu este uşor să ştii că viaţa celui de la capătul celălalt al firului depinde de hotărârea pe care o iei în momentele critice. Medicul evaluează rapid situaţia şi decide: în satul de la capătul judeţului trebuie să ajungă în cel mai scurt timp un echipaj de urgenţă. Numai că reprezentantul Regiei de Drumuri Judeţene are nevoie de o hârtie redactată pentru a trimite utilajul în zonă care să deschidă calea ambulanţei.

Am o problemă, pentru că drumurile judeţene... cel care este reprezentant nu are aceeaşi tărie în decizie ca aseară. Vreau tărie în decizie. Vreau să pot folosi şenilata în seara asta pentru ca am o gravidă la Almalău.

Tensiunea îşi spune cuvântul, iar reacţiile se schimbă de la o secundă la alta.

Dumneata cu primarul să mi-o scoată la liman cât poate spre Băneasa. Şi dumneata vreau să pleci acum! Am vorbit şi cu dl prefect. Vreau să am full drepturi pe chestia asta, altfel nu facem treabă!

O situaţie este rezolvată, însă îi urmează alta. Apelurile vin din toate colţurile judeţului şi sunt preluate pe bandă rulantă.

După multe ore de muncă, cei 15 oameni din spatele operaţiunilor de teren au dovedit că doar în echipă pot fi salvate vieţile celor aflaţi în pericol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri