REPORTAJ M6. Ce povești de succes au găsit francezii în România

Data publicării:
0312m6-36602

În acest fel, au descoperit că România înseamnă artişti pop pe a căror muzică dansează o lume întreagă, studenţi francezi, care aleg să înveţe medicina la noi în ţară, dar şi locuri care au fermecat cei mai pretenţioşi turişti.

Sute de francezi care studiază medicina au ales România atraşi de taxele mici şi chiriile reduse şi, în plus, pot studia în limba lor. O poveste de succes, în viziunea jurnaliştilor, este cariera Innei, despre care spun că este una dintre cele mai în vogă artiste din Franța. Cântăreaţa a obținut un disc de platină în Hexagon.

Jurnaliştii francezi nu au reuşit să o găsească însă pe Inna în România. Celebra interpretă avea concert la Amsterdam.

Francezii au descoperit că în spatele unui succes semnat Inna sau O-zone se află o mini-industrie, care lucrează cu succes pentru a produce hituri pentru cluburile de noapte din toată lumea. Unul dintre studiourile vizitate a fost cel al lui Adi Sână, fost membru al trupei Akcent. Aici au găsit-o pe Antonia, o tânără interpretă în căutarea celebrităţii internaţionale.

Transilvania, cu peisajele sale care au cucerit inima prinţului Charles, i-a fascinat și pe jurnaliștii francezi. Gazdă le-a fost Contele Kalnoky care le-a arătat localitatea Viscri şi locurile de care s-a îndrăgostit moştenitorul tronului britanic.

Reportajul televiziunii M6 vorbeşte şi despre Bucureşti, odinioară considerat Micul Paris. Jurnaliştii spun că dacă dacă autorităţile vor lua măsuri pentru conservarea zonelor istorice tot mai multi turişti ar putea fi interesați să ne viziteze țara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri