Reportaj. Salvați din nămeți după o săptămână de izolare

Data publicării:
nameti2-1

Toate drumurile ce făceau legătura cu localitatea au fost închise. Doar militarii au reuşit să ajungă în acest sat uitat de autorităţi, de oameni.

Militarii au săpat veritabile galerii printre nămeţii care depăşeau chiar şi cinci metri.

Un bătrân de 81 de ani nu a mai avut altă cale de a ieşi din nămeţi decât pe o scară, aşa a reuşit să iasă dintr-un morman de patru metri.

Nea Vasile a fost îngropat cu întreaga gospodărie în zăpadă. Nu a avut mâncare, curent electric, lemne pentru foc şi nu a putut ajunge la animale să le hrănească. Nu a mai văzut lumina zilei de o săptămână, de când a început iadul, ferestrele fiind acoperite de troiene.

Am stat în întuneric vreo cinci zile, am fost afectat. Cinci ore dacă nu îmi dădeau drumu la uşă, eram mort. Intrasem în panică, nu aveam lemne să fac focul!”, povestește bătrânul.

De fiecare dată când ninge și viscolește, el este primul căruia zăpada îi intră în casă.

Pe casa de acum doi ani a stricat-o şi am făcut-o din nou. Acum dacă o mai strică încă o dată, nu mai am cu ce”, a mai spus acesta.

Şi vecinul său aștepta neputincios ajutoare. Nu are pe nimeni, iar vecinii din jur nu-l mai pot ajuta, în aceeași situație fiind și ei.

În acest sat, speranţele se năruiau în marea de zăpadă care se aşternea ameninţătoare. Vântul sufla cu toată puterea, iar viscolul îți tăia respirația. S-au chinuit localnicii să cureţe omătul în fața casei, dar în zadar.

Oamenii spun că nu au mai văzut nămeţi aşa de mari de ani de zile şi se plâng că nu au avut mâncare şi pastile, iar din locuinţe a lipsit şi energia electrică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri