Reprezentanții Cora: Nu am mărit prețurile nejustificat

Data publicării:
hipermarket cumparaturi carne-Mediafax Foto-Octav Ganea

„Precizăm că preţurile zahărului marca Coroniţa şi Mărgăritar sunt rezultatul unei situaţii de circumstanţă în relaţia cu un furnizor şi respingem categoric acuzaţiile privind „umflarea preţurilor" anterior zilei de 1 iunie 2015.

În privinţa laptelui Napolact, comparaţia s-a făcut cu preţul acestui produs aferent campaniei promoţionale de Paşte, din perioada 16 - 26 aprilie 2015.

Îi asigurăm pe consumatori că începând cu 1 iunie 2015, preţurile produselor alimentare în toată reţeaua Cora - peste 40.000 de articole - au fost reduse cu 12,09%, în conformitate cu reducerea de TVA,"se arată în comunicatul transmis de Cora.

Digi24 a notat preţurile afişate de hipermarketul Cora, în magazinul Lujerului, pe data de 4 mai, și pe cele din data de 1 iunie, când a intrat în vigoare noua Taxă pe Valoarea Adăugată, redusă la 9%. Reducerea TVA s-a aplicat unor preţuri mai mari decât cele de luna trecută.

Zahărul Coroniţa a ajuns să coste astfel cu un ban mai mult decât înainte de ieftinire. Calculele s-au făcut nu la preţul din luna mai, 2 lei şi 67 de bani, ci la unul mai mare: 3 lei şi cinci bani. La fel s-a întâmplat şi în cazul zahărului Mărgăritar: înainte de ieftinire costa 2 lei şi 75 de bani, dar preţul din care s-a tăiat TVA a fost 3 lei şi 3 bani. Din care a rezultat o ieftinire de numai 9 bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri