Reședința în care a locuit familia Ceaușescu timp de 25 de ani, deschisă publicului

Data publicării:
646x404 1

 

În București, pe Primăverii nr. 50, se află Vila cu aceeași denumire, casa în care Elena și Nicolae Ceaușescu, alături de copiii acestora, Nicu, Zoe și Valentin, au locuit în ultimii 25 de ani din viață. Casa, construită între anii 1964-1965, după indicaţiile celor doi soți, are peste 80 de încăperi, inclusiv sală de cinema, piscină, un impresionat dressing room. Alături prezentăm câteva fotografii.

După decembrie 1989, în vila de protocol, administrată de RA-APPS, au fost primite o serie de de delegații oficiale din țară și din străinătate”, se precizează în anunțul Ministerului.

Palatul Primăverii va fi în continuare folosit și pentru acțiuni de protocol. Urmează ca ministerul să anunțe și data când publicul va putea vizita reședința soților Ceaușescu.

Palatul Primăverii a fost proiectat de arhitectul Cezar Lăzărescu în 1964-1965 după indicaţiile soţilor Ceauşescu, iar Elena Ceauşescu s-a ocupat personal de alegerea candelabrelor şi a mozaicurilor, având piscină, solar şi saună.

Palatul dispune de un teren aferent rămas de 14.830 de metri pătraţi.

După Revoluţia din 1989, la televiziunea publică au fost prezentate imagini din reședința în care soţii Ceauşescu locuiseră în ultimii 25 de ani de viaţă, inclusiv cu baia în care robinetele erau din aur.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri