Sari la conținut

Rețeta șefului CJ Gorj: Masaj privat pe bani publici

Reporter: A fost bine la masaj?

Ion Călinoiu: Foarte bine, da!

Reporter: Presa nu o invitaţi la un masaj, din când în când?

Ion Călinoiu:Dacă nu munceşte...

Reporter: Dumneavoastră folosiţi resursele statului, în interes personal. Uitaţi, asta e maşina personală? Sunteţi în timpul programului?

Ion Călinoiu: Condiţia fizică şi pregătirea fizică ca să munceşti intră în timpul programului!

Preşedintele Consiliului Judeţean folosea maşina de serviciu chiar dacă era în afara programului. Relaxat, oficialul a intrat la club, în timp ce fotbaliştii de la Pandurii se aflau în deplasare la Arad.

Ion Călinoiu: Eu mă duc la masaj ca să fiu mai limpede la minte.

Reporter: Mergeţi acolo cu maşina de la serviciu.

Ion Călinoiu: Am fost acolo în timpul programului şi pe teritoriul judeţului Gorj.

Reporter: Acolo ar trebui doar sportivii să meargă.

Ion Călinoiu: Exclus!

Potrivit regulamentelor interne ale clubului, doar sportivii ar trebui să aibă acces în sălile de sport și de relaxare. Fotbaliștii nu par deranjați să împartă clubul cu șeful de la CJ.

David Lazăr, fotbalist Pandurii Târgu Jiu: Eu pe dânsul acum l-am văzut acolo.

Reporter: La masaj?

David Lazăr: Da.

Reporter: Și ți se pare normal?

David Lazăr: Da, de ce nu. Vine la saună.

Reporter: Şi masaj cine îi face? Maseurul de la club?

David Lazăr: Da.

Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu este finanţat de Consiliul Judeţean, de Primăria Târgu Jiu şi de Complexul Energetic Oltenia. Preşedintele clubului are o explicație.

Este membru A.G.A. şi are un contact permanent cu noi. Dacă nouă ne face plăcere să-l invităm pe dânsul sau pe domnul Ciurel sau pe primarul oraşului să facă sau să vadă aparatura, nu e nicio problemă. Dacă o foloseşte frecvent, aici este de stabilit şi am să am şi eu o discuţie şi cu dânsul şi cu cei de la club, să văd ce s-a întâmplat”, spune Narcis Răducan, preşedintele CS Pandurii Târgu Jiu.

Primarul din Târgu Jiu nu vrea să comenteze situația.

Florin Cârciumaru, primarul oraşului Târgu Jiu: De ce nu vreți să-l întrebați pe cel în cauză?

Reporter: Și dumneavoastra sunteți membru AGA.

Florin Cârciumaru: Da, dar eu comentez în dreptul meu.

Nu mă surprinde nimic din ce face domnul Călinoiu. Domnul Călinoiu este într-adevăr baron de Gorj. Luaţi titulatura ca atare”, spune Dumitru Pârvulescu, lider de sindicat la Complexul Energetic Oltenia.

Ion Călinoiu se relaxează însă şi în alte instituţii pe care Consiliul Județean le finanțează. La Ansamblul Doina Gorjului vine cu maseurul personal.

„A făcut aici, dar în afară de faptul că i-am pus la dispoziţie un adăpost, noi nu am făcut nimic, nu l-am plătit pe respectivul”, spune Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Doina Gorjului.

Anul trecut, Consiliul Judeţean a alocat clubului Pandurii 400 de mii de lei. Ansamblul Doina Gorjului a primit de la judet 2,5 milioane de lei.