Retrocedarea terenurilor mai are de aşteptat: Guvernul prelungeşte prin OUG termenul în care ele trebuie identificate

Data publicării:
teren-1

Guvernul prelungeşte termenul în care comisiile locale decid ce terenuri pot fi retrocedate. Motivul prezentat de executiv: inventarierea lor nu a fost finalizată. Termenul a fost prelungit de Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă cu 180 de zile, calculat de pe 24 decembrie 2013.

În acest timp, comisiile locale trebuie să centralizeze situaţia terenurilor pentru a stabili dacă ele pot fi retrocedate, informează Mediafax.

Prin aceeaşi ordonanţă s-a decis şi prelungirea termenului până la care Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară trebuie să realizeze, pentru fiecare judeţ, situaţia comparativă a cererilor şi disponibilului de teren. Astfel, data limită nu mai este 1 martie 2014, ci 1 septembrie 2014.

Noua lege privind restituirea imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist a intrat în vigoare în luna mai a acestui an. Textul prevedea ca la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale să fie constituite comisii locale pentru inventarierea terenurilor. Comisiile trebuiau înfiinţate în maximum o lună de la aplicarea noii legi, iar inventarierea ar fi trebuit încheiată în cel mult 180 zile de la data constituirii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri