RETROSPECTIVĂ 2013. Digi24 a prezentat conflictele importante din lume de la fața locului

Data publicării:
Laurentiu Radulescu Digi24 in Afganistan

În primăvara anului 2013, Israelul pornea o nouă ofensivă în Fâşia Gaza. Mai multe rachete ale palestinienilor au lovit atunci oraşe de graniţă ale evreilor. Trupe terestre şi avioane de luptă au început să lovească ţinte ale organizaţiei teroriste Hamas.

Echipa Digi24 a petrecut mai bine de o săptămână la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Israel. A urmărit conflictul îndeaproape, lângă comunitatea de români din Israel.

O lună mai târziu, în Ungaria, Dunărea a atins un nivel record şi a ameninţat inclusiv centrul capitalei Budapesta. Zeci de localitatiţi au fost evacuate.

Echipele Digi24 au fost prezente şi la cea mai mare revoltă din Turcia, din ultimii cinci ani. Aproape o lună, piaţa Taksim a fost centrul furiei pentru manifestanţii care cereau ca parcul Ghezi să nu fie sacrificat pentru a fi construit un centru comercial din Istanbul.

În timpul manifestaţiilor, trimisul special Laurenţiu Rădulescu a fost lovit de un tub de gaze, ce provenea dintr-o armă cu gaze lacrimogene folosită de poliţiştii turci.

În iulie 2013, după un an de guvernare, Mohamed Morsi a fost dat jos din scaunul de preşedinte al Egiptului. Sute de mii de oameni au ieşit în Piaţa Tahrir. Confruntările au apărut imediat între taberele pro şi contra liderului Mohamed Morsi.

Raluca Lunculescu şi Andi Popa au fost prezenţi la Kiev, acolo unde sute de mii de oameni au protestat împotriva deciziei presedintelui Viktor Ianukovici de a nu semna acordul cu Uniunea Europeana. Echipa Digi24 s-a aflat în mijlocul protestelor şi a relatat despre acestea, timp de o săptămână, din capitala Ucrainei.

În ţară, echipele Digi24 au fost peste tot unde au avut loc evenimente importante. Zăpezile de la începutul anului reprezintă poate cel mai bun exemplu. Sate întregi din Moldova au fost izolate, iar reporterii Digi24 au fost alături de oameni.

Acestea sunt doar câteva dintre momentele trăite şi povestite de echipele Digi24 în anul 2013. De fiecare dată, când s-a întâmplat ceva semnificativ pentru oameni, postul nostru de televiziune a relatat în cel mai scurt timp de la faţa locului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri