RETROSPECTIVĂ 2013. Meciurile suporterilor cu jandarmii

Data publicării:
127731 127731 poza unguri batutzi

În septembrie, în Centrul Vechi din București, au fost poate cele mai dure imagini în urma conflictelor dintre suporteri din acest an.

Peste două mii de ultraşi din Ungaria au venit în România. Urmau să-şi susţină echipa naţională în preliminariile Cupei Mondiale. Doar că, în loc de încurajări, suporterii maghiari s-au bătut pe străzi cu jandarmii care încercau să ţină situaţia în frâu.

Peste 20 de persoane au fost reţinute şi amendate. Pe drumul către stadionul naţional, suporterii maghiari au fost întâmpinaţi de fanii naţionalei României. Jandarmii au intervenit din nou.

La meci au ajuns mai puţin de o mie de suporteri unguri. Restul au fost duşi la poliţie sau opriţi de stewarzi la poarta stadionului, după ce au încercat să ducă în tribune fumigene, torţe sau petarde.

Câţiva fani ai naţionalei române au ajuns şi ei la audieri, pentru că au încercat să arunce cu cokteiluri molotov în autocarele care-i transportau pe maghiari.

Pe 1 decembrie, la Ploieşti, cele două tabere, jandarmii şi suporterii, se ciocnesc din nou. De data aceasta, suporterii sunt români. Oamenii de ordine îşi arată forţa prevenitiv şi speră să stingă orice conflict dinainte să se aprindă. Câţiva jandarmi înghesuie un tânăr, îl culcă la pâmânt şi îl lovesc cu pumnii şi picioarele.

Nu scapă nici ziariştii. Zelosi, scutierii încearcă să aplice o corecţie şi presei. Domnul din imagine spune că nu e responsabil pentru integritatea reporterilor şi îşi îndeamnă subordonaţii să-şi vadă de treabă. Învinşi, suporterii se retrag, dar nu cedează. Se regrupează în centrul oraşului Ploieşti şi încep asaltul. O ploaie de pietre cade peste scuturile oamenilor de ordine. Apar şi primii răniţi.

Mai mulţi fani ai echipei Petrolul Ploieşti ajung la poliţie. Sunt amendaţi, iar cei identificaţi că ar fi aruncat cu pietre se aleg şi cu dosare penale.

Nu puteau să nu apară în această retrospectivă suporterii rivalelor de-o viaţă din Bucureşti. Steliştii şi dinamoviştii se bat pe unde se întâlnesc. Înainte de unul dintre derby-urile din acest an, ei s-au ciocnit pe o stradă din sectorul 5, dar şi-au împărţit pumni şi în tribunele Arenei Naționale. Galeriile au fost evacuate după ce au intervenit jandarmii.

În 2013, sute de suporteri români şi străini au fost amendaţi şi au primit interdiciţie de a mai intra pe stadioanele din ţara noastră. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri