Retrospectivă „România Din | interior”. Viața sălbatică din munții Carpați și din Deltă

Data publicării:
rdi 20animale 20pt 20site 201-35962

O parte dintre reportajele noastre au avut ca temă principală viaţa sălbatică pe care natura din România o adăposteşte. Pe teritoriul ţării noastre se află cea mai mare populaţie de urşi bruni din Europa, fără să îi calculam pe cei din pădurile Rusiei.

Echipa emisiunii noastre a reuşit să filmeze urşi în sălbăticie şi să dezvăluie telespectatorilor dedesubturile partidelor de vânătorare de trofee din România.

Mai dificil decât realizarea anchetei în sine, a fost obţinerea imaginilor propriu-zise cu animalele sălbatice.

Echipa de filmare Digi24 a reuşit, ceva ce nu a mai reuşit nicio altă echipă de televiziune din România, în ultimii 10 ani: să filmeze urşi bruni în libertate.

O altă echipă de filmare din echipa România din|interior a făcut un efort uriaş să se caţere până la altitudinea de 2300 de metri, cu echipamentul în spate, pentru a filma caprele negre în mediul lor natural: pe cele mai înalte creste ale munţilor Carpaţi.

Declarat pe vremuri monument al naturii, capra neagră se vânează de ceva timp cu mult succes în România, pentru "a păstra echilibrul natural". Vânătorii spun că aceste animale se înmulţesc prea mult şi de aceea este necesară împuşcarea lor.

Sus, unde aerul este mai rarefiat şi lucrurile sunt mai clare, echipa noastră a descoperit un alt adevăr.

O altă provocare pentru reporterii România din|interior a fost filmarea din Delta Dunării.

Am plecat pe urmele comerţului ilegal cu icre negre şi sturioni şi am descoperit că de fapt, cea mai afectată de prohibiţia impusă de statul român, este comunitatea de pescari din Deltă.

Oamenii din zonă sunt printre puţinii care ştiu să pescuiască după metode tradiţionale, preţioşii sturioni. Acum nu mai au voie să facă acest lucru, o prohibiţie strâmb aplicată i-a transformat în braconieri pe cei mai mulţi dintre ei.

Suntem singura ţară din lume care mai are în libertate cinci specii de sturioni şi am putea face comerţ cu icre negre mai mult decât fac ţări mari precum China, Rusia sau Iran. Dar nu facem nimic cu această comoară unică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri