Revelion în diaspora

Data publicării:
oameni revelion berlin - GettyImages-503034988

La Sevilla, în Spania - țară unde se află cel puțin un milion de români – momentul trecerii în noul an a fost aproape ratat. Oamenii, printre care mii de turiști, au ieșit, după cina de Revelion, în Piața Nouă și au așteptat să audă un gong, să vadă artificii. Au trecut însă primele clipe din 2016 și nu s-a întâmplat nimic, relatează corespondentul Digi24 în Spania, Ciprian Bălțoiu. Ceea ce nu i-a împiedicat pe oameni să respecte tradiția și să mănânce la miezul nopții cele 12 boabe de strugure.

Ne-am îndreptat atenţia și spre Paris, ca să aflăm cum petrec românii din Franţa, în condițiile în care această țară a fost greu încercată în anul ce a trecut de teroarea islamistă. Simona Le Roy, o româncă pe care am cunoscut-o în 2015 în cadrul campaniei Generaţia X, a povestit ce înseamnă un revelion la Paris:

Și Luxemburgul a intrat în 2016. De acolo ne-a spus La mulţi ani! Clara Moraru, care în 2013 a fost desemnată „Femeia care inspiră Europa”: 

Italienii şi cei peste un milion de români stabiliţi în peninsulă au spus și ei La mulţi ani, 2016!, dar cu o oră mai târziu decât noi. Luiza Dinică este jurnalistă în Torino și a povestit că în Milano, de pildă, focurile de artificii au fost anulate nu din cauza amenințării teroriste, ca în capitală, ci din cauza poluării:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri