Revoluționarii au blocat Bulevardul Kiseleff. Jandarmii au intervenit în forță

Data publicării:
revo

Actualizare 12:00

Protestul a devenit violent în momentul în care revoluționarii au blocat Bulevardul Kiseleff, în încercarea de a ajunge în faţa Guvernului. O femeie a leşinat în mijlocul mulțimii și a fost transportată la spitalul de urgență Floreasca.

După ce manifestanții au fost somați să părăsească bulevardul, jandarmii au intervenit în forță pentru a-i împinge de pe partea carosabilă.

Cei 200 de protestatari s-au strâns dimineață în fața muzeului Antipa. 

În urmă cu o săptămână, aproximativ 1.000 de persoane au protestat în faţa Guvernului, după care au mers în Piața Aviatorilor și au blocat circulația.

Anterior, aproape 300 de revoluţionari din ţară şi din Bucureşti au protestat, tot în faţa Guvernului, după ce au aflat că trei dintre foştii luptători pentru libertate, în decembrie 1989, şi-au pus capăt zilelor.

Ei sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit indemnizaţiile pierdute în 2010, în timpul Guvernul Boc. O delegaţie a protestatarilor i-a transmis premierului Victor Ponta un memoriu cu toate nemulţumirile.  În prezent, primesc îndemnizaţii - de până la 2.200 de lei - doar răniţii, urmaşii şi cei reţinuţi la Revoluţie, nu şi luptătorii. Acestora din urmă li s-au tăiat din anul 2010 indemnizaţiile pe care le încasau.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri